Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşini uçurumdan aşağı itmişti! Cinayetin ardındaki korkunç neden belli oldu

Yalova’nın Altınova ilçesinde geçtiğimiz 24 Ocak’ta meydana gelen 33 yaşındaki Semiha Sözer2in ölümünün ardından 15 ay sonra Türkiye’yi sarsan bir gerçek ortaya çıkmıştı. Yapılan detaylı soruşturmanın ardından Sözer’in eşi Erdal Sözer (41) tarafından uçurumdan itildiği anlaşılmıştı. Geçtiğimiz günlerde ‘Eşe Karşı Kasten Öldürme’ suçundan yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan Erdal Sözer’in korkunç cinayeti neden işlediği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 13:13
Kaynak: Sabah
Eşini uçurumdan aşağı itmişti! Cinayetin ardındaki korkunç neden belli oldu

Türkiye günlerdir bu vahşeti konuşuyor. 24 Ocak 2023 tarihinde Yalova’nın Altınova ilçesinde kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden Semiha Sözer’in ölümünün arkasındaki sır perdesi 15 ay sonra aydınlatılmıştı.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yaşayan özel eğitim öğretmeni Semiha Sözer, Almanya'dan kesin dönüş yapan Erdal Sözer (41) ile 2022 yılında evlendi. Eşi çalışmasını istemediği için işten ayrılan genç kadın, arkadaşlarının ifadelerine göre eşi ile mutsuzdu. Odalarını ayırmışlardı ve psikolojik şiddet görüyordu. Eşinin uzun süredir kendisine karşı soğukluğunu hisseden Semiha Sözer, eşini takibe aldı.

FARKLI YÖNELİM, MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜ

Sabah’ta yer alan habere göre, kocasını takibe alan Semiha Sözer eşine ait bilgisayarı kontrol ettiğinde müstehcen fotoğraflarla karşılaştı. İddiaya göre Sözer, eşinin farklı cinsel yönelimleri olduğunu fark etti ve boşanmak istedi. Bunun üzerine Erdal Sözer, eşinin bu olayı çevresine anlatacağı endişesiyle tedirgin oldu ve korkunç bir cinayet planı hazırladı

TELEFONDA CİNAYET PLANI ARAŞTIRDI

Telefonunda yapılan incelemelerde Erdal Sözer’in olaydan önce cep telefonundan “Siirt’te gerçekleşen bir yüksekten düşme haberi” okuduğu ortaya çıktı. Erdal Sözer olay günü ise hava çok rüzgârlı ve soğuk olmasına rağmen Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu Köyü Ballıkaya mevkiinde dolaşma konusunda eşine ısrar etti ve ikna etti.

20 METREDEN İTTİ

İddiaya göre eşini bölgede bulunan yüksek kayalıklara çıkartan Erdal Sözer hava sıcaklığının 6 derece olmasını umursamadan yaklaşık 2 saat burada kaldı. Daha sonra kayalıklara çıkardığı genç kadını 20 metre yükseklikten aşağıya itti. Erdal Sözer olayın ardından 112’yi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

20 metre yükseklikteki kayalıklardan inen ekipler, Sözer’in hayatını kaybettiğini belirledi. Talihsiz kadının cansız bedeni, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik yoğun çabasıyla çıkarıldı. Genç kadının cenazesi, anne ve babasının yaşadığı Bursa’nın Orhangazi ilçesinde toprağa verildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.