Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan’da acı bekleyiş devam ediyor! Kayıp işçilerden bir iz yok

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen maden faciasında 9 işçi toprak altında kalmıştı. Facianın 5. gününde devam eden arama çalışmalarında kayıp işçilerden henüz bir iz bulunamadı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 12:29
Kaynak: Hilal Baldemir
Erzincan’da acı bekleyiş devam ediyor! Kayıp işçilerden bir iz yok

Erzincan’ın İliç ilçesinin Çöpler köyünde bulunan altın madeni ocağı sahasında yaşanan korkunç toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları 5'inci gününde de devam etti.

Sağanak ve sisin etkili olduğu bölgede arama çalışmaları AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 663 personelin katılımıyla devam ediyor.

Facia bölgesinde gerçekleşen arama kurtarma faaliyetleri, 793 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dron, georadar, jeoradar, metale duyarlı 5 yeraltı radarıyla, 24 saat esasına göre yürütüldü.

İlk andan beri bölgede bulunarak çalışmaları yakından takip eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ekipleri koordine etti.

Arama çalışmalarında bütün imkanlar seferber edilirken her türlü durum değerlendirildi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne bağlı uzmanlar yerin yaklaşık 30 metre altını görüntüleyebilen metale duyarlı dronlar kullanarak, işçilerin içinde bulunduğu tahmin edilen konteyner ve araçlara ulaşmaya çalıştı.

Ekiplerin izlediği olay anına ilişkin son güvenlik kamerası görüntüleri sonucu çalışma yapılan bazı bölgeler ile maden sahasında toprak kaymasının ilk gerçekleştiği yığın liç alanının arka kısmında bulunan "manganez ocağı" bölümü de çalışmalarda metal yoğunluğu tespit edilen noktaların arasında bulunuyor.

Olay anında bu bölgedeki yol üzerinde hareket halinde olan iki hafriyat aracının, toprak kaymasının etkisiyle yığın liç alanının arka bölümünde yer alan "manganez ocağı" bölümüne düştüğünün düşünülmesi sonucu bölgede arama çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Metal yoğunluğunun tespit edildiği ve şeritle işaretlenen noktalarda, iş makineleri yardımıyla başlatılan arama çalışmaları tüm gün ve gece boyunca devam etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı da bölgede sürekli olarak toprak ve su analizi gerçekleştirdi.

İlk günden bu yana bölgeye giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.