Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eris varyantı ile kısıtlama ve aşı zorunluluğu gelecek mi? Tekrar kapanma olacak mı? Bakan Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar...

Tüm dünyayı etkisine altına alan Covid'in yeni varyantı Eris tüm dünya hızlıca yayılırken vatandaşlarında en merak ettiği sorular Eris varyantı ile kısıtlama ve aşı zorunluluğu gelecek mi? Aşı olacakmıyız? Kapanma geri gelecek mi? işte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bütün bu soruların cevabını verdi

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Eris varyantı ile kısıtlama ve aşı zorunluluğu gelecek mi?  Tekrar kapanma olacak mı? Bakan Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar...

İngiltere'de ortaya çıkan ve hızlıca dünyaya yayılan Covid'in yeni varyantı Eris tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de panik yarattı. Geçtiğimiz günlerde  Bakan Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamayla da yeni varyant Eris Türkiye'de 9 kişi de bu varyant tespit edildi.
 İnsanlara endişe veren bu yeni varyanta ilgili yeni açıklama  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, koronavirüsün  yenivaryantı olan  Eris'in artık tanındığını ve yeni tedirlere gerek duyulmadığını ifade etti.

"Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz"

Tüm dünyada endişe uyandırdığı gibi Türkiye'de de  kapanmaya gidilecek mi korkusu yaşanırken  Sağlık Bakanı Koca, Eris varyantına yeni tedbirin gerekmediğini etti ve ifadelerinde şunlara yer verdi: Tüm mutasyonların etkilerini ve değişiklikleri takip ediyoruz. Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmiyor. Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiçbir durum yok."

"Aşıya boyun eğmemiz münkün değil"

Tüm dünyayı etkisi altına alan covidin yeni varyantıyla beraber yeni aşılar üzerinde çalışmaya başlanırken bazı ülkelerde de mevcut eski aşılar tekrar gündeme geldi. Sağlık Bakanı Koca aşı konusunda da önemli açıklamalarda bunu ve şunları söyledi: "Bazı ülkelerin aşı baskısı ile örnek olmaya çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz. Bazı ülkelerin aşı baskısına boyun eğmesi, bizim de aşı baskısına boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Küresel Covid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil.
"Hastaneye yatış oranları oldukça düşük"
Sağlık Bakanı Fahretyin Koca, vatandaşların herhangi bir şekilde panik yapmamalarını söylerken hastaneye de yatış oranlarının oldukça düşüklüğünün altını çizdi ve "Paniğe gerek yok. Eski dönemi hatırlatan kısıtlama ve kapanmalar söz konusu değil" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.