Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eris varyantı belirtileri neler? Eris varyantı kapanmaya yol açacak mı? Maske takma zorunluluğu geri gelecek mi? Kapanma olacak mı?

İngiltere'de ortaya çıkan ve hızlıca dünyaya yayılan Covid'in yeni varyantı Eris tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de panik yarattı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamayla da yeni varyant Eris Türkiye'de 9 kişi de bu varyant tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Eris varyantı belirtileri neler? Eris varyantı kapanmaya yol açacak mı? Maske takma zorunluluğu geri gelecek mi? Kapanma olacak mı?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid'in yeni varyantı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Özlü, eski dönemde değiliz artık ama yinede dikkatli olmamız lazım diyerek vatandaşı uyardı. Özlü, ülkemizin toplumsal bağışıklığının yüksek olduğunu. bu yüzden eski günlere bir dönüşün olmayacağını söyledi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü,yaptığı açıklamasında sonbahar mevsimine giriş yapamızla beraber herşeye rağmen dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Özlü "Dikkatli olmak gerekiyor çünkü Eylül ayından itibaren Nisan ayına kadar Türkiye’de de solunum yolu viral enfeksiyonları ciddi bir şekilde artıyor.  Artık  okulların açılmasıyla beraber kreşlerde, anaokullarında, ilkokullar başta olmak üzere tüm okullarda öğrenciler arasında  enfeksiyonlar hızlı bir şekilde yayılıyor. Okullardan da aile bireylerine ve toplumun diğer kesimlerine yayılıyor. Bu açıdan benim önerim çocuk, genç, yetişkin olsun fark etmez solunum yolu enfeksiyon belirtileri gösteren öksüren, aksıran, hapşıran, burnu akan, halsizlik, kırgınlık, boğaz ağrısı gibi semptomları olan kişilerin kendilerini izole etmeleri lazım. Bu mevsimde tek Covid’in Eris varyantı için değil diğer tüm solunum yolu enfeksiyonlarından kendimizi korunmak için ne olursa olsun çook daha dikkatli olmalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

Eris varyantının belirtilei neler?
Dünyada hızlıca yayılan ve Türkiye'de görülen bu varyantın en sık görülen belirtileri başlıca; boğaz ağrısı, öksürük, burun tıkanıklığı, baş ağırsı,nefes darlığı, hapşırma, ciddi yorgunluk, ishal, iştah kaybı, tat ve koku kaybı ve son olarak kas ve vücut ağrıları. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.