Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan sinyali vermişti: Doğum teşvik paketi detayları belli oldu

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan Türkiye doğurganlık hızı verilerinde yaşanan düşüş ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan doğum oranındaki düşüşle ilgili, “Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir” ifadelerini kullanmış ve doğum teşvik için düğmeye basılacağını söylemişti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:16
Kaynak: Hilal Baldemir
Erdoğan sinyali vermişti: Doğum teşvik paketi detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde doğuma teşvik amacıyla ailelere destek olacak düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de doğum izninin bir yıla uzatılması önerisini destekliyor.

Çalışmalar kapsamında görüşülen konularda doğum izninin uzatılması, kreş ve anne babalara maddi desteğin yanında kira desteği de gündeme geldi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a talimat verdi.

MKYK TOPLANTISINDA KONUŞULDU

Milliyet'te yer alan habere göre; doğuma teşvik paketi AK Parti'nin son MKYK toplantısında da masaya getirildi. Toplantıda ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkartılması önerisi konuşuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu öneriye yeşil ışık yaktı.

KREŞ VE KİRA DESTEĞİ DE GÜNDEMDE

Toplantıda, ikinci ve üçüncü çocuğa devlet desteği verilmesinin yanı sıra annenin kademeli olarak izin süresinin arttırılması, kreş veya kira desteği ya da kadının özlük hakkı ile beraber maaşında yapılabilecek bazı düzenlemeler de ele alındı. Üzerinde çalışılan bu düzenlemenin tamamlandıktan sonra ilk olarak pilot olarak belirlenen şehirlerde uygulanması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.