Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enflasyon ve ekonomi OSB'deki yatırımcıları kötü etkiliyor! Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek,"Fabrikalar yatırım yapmayı erteliyor"

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, yüksek enflasyon ve ekonomideki kötü gidişin Yalova Makine İhtisas OSB bünyesinde fabrika açacak yatırımcıların yatırımlarını ileriki bir tarihe ertelemesine neden olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 08:40
Kaynak: YALOVA HAYAT
Enflasyon ve ekonomi OSB'deki yatırımcıları kötü etkiliyor!   Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek,"Fabrikalar yatırım yapmayı erteliyor"

Enflasyon ve ekonomideki kötü gidişat büyük yatırımcıları da olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzluklardan Yalova Makine İhtisas OSB de nasibini aldı. Bugüne kadar sadece 5 fabrikanın yatırımlarını gerçekleştirdiği ve 320 fabrikanın kurulacağı OSB'de yıl sonuna kadar 25 fabrikanın açılması bekleniyor. Bu noktada bir çok yatırımcının yatırım planlamalarını ileriki bir tarihe ertelemek zorunda kaldığını dile getiren YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, "Ekonomi boyutuna bakmamız gerekirse; ben aynı anda Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantılarına da katılıyorum. Burada yaklaşık 320 tane firmaya tahsisler söz konusu. Bu firmalar ilk yatırımı ben yapacağım diye öncelikli ilk sıraya girmek gibi bir düşünceye sahiptiler. Ama bugün gelinen noktada gerek ekonomide yaşanan bozukluk ve gerekse enflasyondaki yükseklik nedeni ile şu ana kadar açılan fabrika sayısı sadece 5. Bu sene sonuna kadar 25 tane fabrika açılacak. Fabrikalar bu olumsuz ekonomik şartlardan dolayı önlerini göremediği için yatırım yapmaktan kaçıyorlar. Özellikle finansmana erişim noktası zor bir durum olunca. Firmalar yatırım takvimlerini erteleyip ileriki bir tarihi hedeflemeye başladılar. Bu süreçte biz de firmaları yatırım yapmaları anlamında pek de zorlayamıyoruz ama artık bölgemiz açısından son derece büyük önemi olan bu yatırımın daha fazla gecikmemesi adına bir takım kararlar aldık. Bu anlamda taahhüdü verenler, taahhüd ettikleri yatırımı yapmazlarsa yeni üyelerle yer değiştirilmesi yönünde bir yaptırım uygulayacağız. İstiyoruz ki fabrikalarımız da yatırımlarını bir an önce yapsınlar. Yalova'da da bu anlamda çok büyük bir beklenti var” dedi. 

"Enflasyon muhasebesi baskımız ses getirdi"

Bu anlamda hükümetin hayata geçirmek istediği Enflasyon Muhasebesi uygulamasına da değinen YTSO Başanı Cemil Demiryürek, "Enflasyon muhasebesi ile ilgili 365 oda ve borsa başkanı ile birlikte Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısına yanlış bir uygulama olduğunu anlattık. Ayrıca kendi önerilerimizi de sunduk. Karşılığını da çok kısa bir süre içerisinde gördük. Maliye Bakanı, Enflasyon Muhasebesi konusunda bir iyileştirme yaptı. Elbette tüm taleplerimiz yerine gelmedi. Bazı taleplerimiz ve beklentilerimiz daha var. Firmalarımız açısından bu talep ve beklentilerimizin yerine getirileceğini de düşünüyoruz. Yalova'ya bakıldığında ise burası çok daha KOBİ ölçekli bir sanayiye sahip. Sanayicilerimiz de bu anlamda çok zor bir durumda kalıyorlar” diye konuştu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.