Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En düşük emekli aylığı kararında sona gelindi! Mehmet Şimşek o rakamı onayladı

Türkiye’de bulunan 3.6 milyon emeklinin gözü temmuz ayı zam düzenlemesine çevrildi. Düzenleme ile en düşük emekli maaşı enflasyon sonucuna göre memur maaşı katsayısı baz alınarak artırılacak. Emekli maaşlarına yönelik AK Partili kurmayların toplantısının ardından çalışmaların hafta başında netleşmesi beklenirken kulislerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL'ye onay verdiği iddiaları yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 10:36
Kaynak: Hilal Baldemir
En düşük emekli aylığı kararında sona gelindi! Mehmet Şimşek o rakamı onayladı

Açıklanan haziran ayı enflasyonu ve 6 aylık enflasyon sonucuna göre emekli zammı 16 milyon kişi için belirlenmişti. Memur emekli zammı (4c) 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 19,31 oldu. SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) emekli zammı da yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak yaklaşık 1.8 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 24.73'lük artışa rağmen kök maaşlarının 10 TL altında kalması nedeniyle sıfır zam alınca en düşük emekli maaşı düzenlemesi için harekete geçildi.

“İKİ SEÇENEK HALİNE GETİRİLDİ"

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, geçtiğimiz gün Mehmet Şimşek başkanlığında AK Partili kurmaylarla yapılan toplantıda masadaki seçeneğin ikiye indirildiğini ifade ederek, "Emeklilere artış yapılacak. İki seçenek haline getirildi. En düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. 12 bin olan seçenekten 3,2 milyon emekli faydalanacak, diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak" dedi.

“BAKAN ŞİMŞEK 12 BİN TL'Yİ ONAYLADI"

Emekliye zam düzenlemesinde son durum 1.8 milyon emekli tarafından merak edilirken Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ise canlı yayında dikkat çeken bir iddiada bulundu. Aldığı kulis bilgisini aktaran Burhan, "Emekli maaşı konusuyla ilgili hem AK Parti ile hem bakanlık kaynakları ile görüştüm. En düşük emekli maaşının 12 bin TL olması noktasında uygun bulduklarını belirttiler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi rakamı onayladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve açıklanacak" ifadelerini kullandı.

HAFTA BAŞINDA AÇIKLANACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına uygulanacak zamla ilgili yaptığı konuşmasında, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.