Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliye 5 bin TL ikramiye Meclis’te kabul edildi! Muhalefet 30 bin dedi İktidar reddetti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyetin 100. yılına özel ve bir kereye mahsus çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesine ilişkin düzenleme Meclis’te kabul edildi. Muhalefet partilerinin vekilleri ikramiyenin 15 bin ve 30 bin TL olarak güncellenmesi yönünde önerge sundu fakat kabul edilmedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Siz 2 milyon emekliyi ayırıyorsunuz. Büyük bir vicdansızlık, siyasi dolandırıcılık, üçkağıtçılık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Emekliye 5 bin TL ikramiye Meclis’te kabul edildi! Muhalefet 30 bin dedi İktidar reddetti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kereye mahsus olarak emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurmuştu. Fakat yapılan son açıklamaya göre ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceği belirtilmişti. İkramiye ödemesine ilişkin düzenleme Meclis’te kabul edildi fakat CHP milletvekilleri ikramiyenin “15 bin lira” olması yönünde önerge verdi. Verilen önerge AKP-MHP milletvekilleri tarafından kabul edilmedi.

emekli ikramiyesi onaylandı

Verilen karar üzerine konuşan CHP’li Veli Ağababa, çarpıcı açıklamalar yaptı: 

*5 bin lira çalışan emeklilere siyasi üçkağıtçılık. 2 milyona yakın emekli, keyfinden çalışmıyor. Siz 2 milyon emekliyi ayırıyorsunuz. Büyük bir vicdansızlık, siyasi dolandırıcılık. Biz 5 bin lira yerine 15 bin lira ödenmesini istiyoruz.

*Eller kalkınca tüm Türkiye görecek. Siz siyasi dolandırıcılıkta ustasınız. Seçimden önce emekliyi ezdirmeyeceğiz diyorsunuz, seçimden sonra unutuyorsunuz. Akbaşoğlu (AKP Grup Başkanvekili) 5 bin lira sizin pantolonunuza, ayakkabınıza yetmez.

*Sizin tuzunuz kuru, 2-3 maaş mı alıyorsunuz? Siz 30 bin lira elbise giyiyorsunuz. Emekli senin giydiğin gömleği alamaz. Sizin çevrenizde emekli yok mu, hiç utanmıyor musunuz? Almanya'da emekli 1400 Euro alıyor, Türkiye'de 250 Euro.

*Almanya'daki 136 kg et alıyor, Türkiye'deki 23 kilo et alıyor. Emekli ikinci el ceket alıyor. Emekliler pazara hava kararınca gidiyor. Ya çürük meyve ya da fiyat düşünce alıyor.

veli ağbaba

Saadet Partisi 30 bin olsun dedi

Saadet Partisi Milletvekilleri ise CHP’den farklı olarak ikramiyenin temmuz ayından başlayarak 6 ay boyunca toplam 30 bin TL olarak ödenmesi yönünde önerge sundu. Bu önerge de yine Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin ise sadece çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye ile ilgili şunları söyledi:

“Bu ekonomik kriz varken, emekli bu maaşla geçinemez. Bir kerelik 5 bin liranın yeterli olmayacağını kabul edelim, bu emeklinin gönlünü kırmayalım. Çalışan emekliye verilmemesi doğru değildir. Bir emekli neden çalışır? Geçinemediği, yetiremediği için çalışır. Bir istisna konulacaksa yüksek maaş alan Bakan, Milletvekiline ikramiye ödenmesin. 5 bin lira yerine 30 bin lira verilsin. Zor şartlar altında yaşayan dul ve yetimlere kesinti olmadan ödeme yapılmalı.”

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.