Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklinin kaderi bugün belli olacak! AK Parti kurmayları maaş zammı için toplanıyor

Açıklanan 6 aylık enflasyon verileri sonrası emekli ve memurun alacağı zam oranı belli olurken kök aylığı 10 bin TL altında kalan emekliler için belirsizlik sürüyor. Emekli maaşları için bugün AKP kurmayları bir araya gelecek. Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin liranın üzerine çıkarılması yönündeki çalışmaları masaya yatıracak.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 12:13
Kaynak: Hilal Baldemir
Emeklinin kaderi bugün belli olacak! AK Parti kurmayları maaş zammı için toplanıyor

Emeklilerin gözü temmuz ayında alacakları maaş zammına çevrildi. En düşük emekli aylığının 10 TL altında kalmasıyla 1.8 milyon emekli enflasyon zammından faydalanamıyor. Bu durumda nasıl bir çözüm üretileceği merak konusuydu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün emekli maaşlarına yapılacak zammı görüşmek üzere bir araya gelecek.



Toplantı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.30'da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler katılarak kök aylığı 10 bin lira altında kalan emekliler için uygulanacak çözüm önerilerini görüşecekler.



Toplantıda, hazine tarafından tamamlanan en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın artırılması yönündeki çalışma masaya yatırılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın emekli aylıklarına yapılacak zam oranlarının etkisini ekonomik parametreler açısından kategorize ederek rapor hazırladığı ve Bakan Şimşek'in, yapılan çalışmayı toplantıda diğer isimler ile paylaşacağı belirtildi.


Toplantının ardından belirlenecek zam miktarının birkaç maddeyle Meclis Başkanlığına sunulacağı ve mecliste yasama dönemi bitmeden temmuz ayı içerisinde genel kurul gündeminde kabul edileceği belirtildi. Toplantıda emekliye seyyanen zammın ise gündeme gelmesinin beklenmediği aktarıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.