Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklinin bayram ikramiyesine giden yolda iki formül!

Geçtiğimiz hafta emekli maaşının zam farkının 6-7 Şubat tarihlerinde yatırılacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine bu kez emeklinin bayram ikramiyesi merak konusu oldu. Mevcut durumda 2 bin TL seviyesinde olan bayram ikramiyesi ile ilgili iki farklı formül üzerinde duruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 11:36
Kaynak: Hilal Baldemir
Emeklinin bayram ikramiyesine giden yolda iki formül!

Emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde. Her yıl Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere iki kez verilen emekli ikramiyesinin bu yıl ne kadar artırılacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl 2 bin TL olarak verilen emekli ikramiyesinin artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte yüksek bir seviyeye çıkarılması bekleniyor.

Ramazan ayı yaklaşırken emeklinin bayram ikramiyesinin artırılması ile ilgili masada 2 farklı formül bulunuyor. İlk formül ikramiyelere yüzde 50 oranında zam yapılması yönünde. Bu formüle göre emekli ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılacak. Öte yandan bir diğer formül ise ikramiyelerin yüzde 150 zamla birlikte 5 bin liraya çıkarılması. Yapılacak çalışmaların ardından net kararın önümüzdeki süreçte açıklanması bekleniyor.

Öte yandan iki kez yapılan emekli maaşı Ocak ayı zam farkları 6-7 Şubat tarihlerinde ödenecek. Bakan Vedat Işıkhan açıklamasında ''Ocak 2024 itibarıyla %49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.