Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklinin bayram ikramiyesine ek zam mı geliyor? İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Ordu’da katıldığı seçim mitinginde emeklilerin bayram ikramiyesinin 2500 liradan 3 bin liraya çıkarıldığını duyurulmuştu. Bu miktar büyük bir kesim tarafından oldukça az bulununca bayram ikramiyesinde ek zam iddiaları kulislerde konuşulmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 11:20
Kaynak: Hilal Baldemir
Emeklinin bayram ikramiyesine ek zam mı geliyor? İşte detaylar

Açıklanan son enflasyon oranından sonra bu durumdan en çok etkilenen kesim emekliler oldu. Başlangıçta yüzde 37,25 oranında zam yapılan emekli maaşının yetersiz kalmasıyla zam oranı son olarak yüzde 49,25’te sabit kaldı. Fakat bu zam oranıyla bile maaşı 10 bin TL’de kalan binlerce emekli var. Emekli durumundan şikayetçiyken bu kez gözler bayram ikramiyesine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'daki konuşması sırasında emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarıldığını şu ifadelerle duyurdu:

"Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018'de biz getirdik. Önce 1000 lira olan bayram ikramiyesini evvela 1100 liraya, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz."

Bayram ikramiyesine ek zam iddiası

Hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre emeklilerin bayram ikramiyesinde yaşanan artışın memnuniyet oluşturmaması ve tepkilere neden olmasından dolayı konuya ilişkin yeni bir çalışma başlatılacak. Kulis bilgilerine göre emekli bayram ikramiyesi 3 bin liradan 5 bin liraya çıkarılacak.

Bayram ikramiyesine ek zam hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinden önce ikramiyeye ek zammı açıklayacağı yönünde kulis bilgileri konuşulmaya başlandı. Bu çalışmanın, emeklilerin ekonomideki durumdan memnuniyetsizliği nedeniyle yerel seçimde hükümete tepki göstermesi ihtimalini ortadan kaldırmak için uygulamaya alınacağı ile ilgili yorumlar yapıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.