Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerin maaş farkı ödemelerinde tarih belli oldu!

Son olarak geçtiğimiz haftalarda yüzde 49,25’e çıkarılan SSK ve Bağkur emeklisi maaş zammının ödemelerine ilişkin farkın ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla o tarihe işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 11:35
Kaynak: Hilal Baldemir
Emeklilerin maaş farkı ödemelerinde tarih belli oldu!

SSK ve Bağkur emeklilerinin art arda yapılan 2 zammın ardından ortaya çıkan Ocak ayı maaş farklarının ödemelerinin en zaman yapılacağı emekliler tarafından merak ediliyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal medya hesabı üzerinden açıklamaya göre; SSK’lı emekliler maaş farklarını 6 Şubat’ta (Salı), Bağkurlu emekliler ise maaş farklarını 7 Şubat’ta (Çarşamba) alacak.

SSK ve Bağkur emeklilerine 2024 yılının ilk 6 ayı için enflasyon farkı oranı olan yüzde 37,57 oranında zam yapılmıştı ancak bu zam oranı emekliler tarafından yetersiz bulunarak tepkilere neden olmuştu.  Daha sonra zamlarla ilgili yeni bir çalışma yapılması talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zamlarını yüzde 49,25’e çıkarmıştı. Yapılacak olan bu fark ödemesi Ocak ayında maaş alan SSK ve Bağkur emeklilerine ikinci kez yapılan zam farkı olan yüzde 11,68’lik oranı içeriyor.

Düzenleme Resmi Gazete'de

Çalışma hayatıyla ilgili çeşitli düzenlemeleri içeren ve TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile emekli maaşları ile ilgili yeni düzenleme bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Emeklilere yapılan ikinci zam oranı ile ilgili düzenlemenin yayımlanması ile birlikte ise emeklilerin aylık zam farklarını alacağı tarih açıklandı.

Ödemeler PTT ve bankalardan alınabilecek

Emekliler, zam farkı ödemelerini gelir ya da aylık aldıkları bankalardan ve PTT şubelerinden tahsil edebilecekler.

Vedat Işıkhan duyurdu

Son olarak dün Vedat Işıkhan, SGK ve İŞKUR İl Müdürleri İstişare Toplantısı’na katıldı. Bu toplantıda bir konuşma yapan Işıkhan, ödeme tarihlerini şöyle açıkladı:

Son bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. 2024 yılının ilk yarısı için; emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emeklilerimiz için yüzde 49,25’te eşitledik. Bu gece itibariyle söz konusu karar Resmi Gazete’de yayınlandı. SSK ve Bağkur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat’ta Bağkur emeklilerimiz için 7 Şubat’ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz.

"Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olsun"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın sosyal medya hesabından yayınladığı mesajı ise şu şekilde:

Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız.
Ödemeler;
SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek.
Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.
Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.