Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilere bir zam daha mı yapılacak? İşte kulislerde konuşulan zam oranı

Son olarak geçtiğimiz hafta emeklilere yapılan zam oranı yüzde 6,75 daha artırılarak yüzde 49,25'e çıkartıldı. Böylelikle en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Fakat SSK ve Bağkur emeklileri bu zam oranının mevcut yaşam koşullarında yetersiz olduğunu savunarak bazı yerlerde protesto yaptı. Konuyla ilgili şikayetlerin farkında olan iktidarın yerel seçim öncesi emekliye seyyanen artış yapacağı kulislerde konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 11:52
Kaynak: Hilal Baldemir
Emeklilere bir zam daha mı yapılacak? İşte kulislerde konuşulan zam oranı

SSK ve Bağkur emeklisinin yüzde 49,25 oranındaki zammı meclisten geçen hafta geçti. Buna göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu fakat açlık sınırının altında kalan bu miktar emeklilerin isyan etmesine neden oldu. Buna karşın son 1 haftadır Türkiye’nin birçok yerinde emekliler sokaklara çıkarak protesto yapmaya başladı. Kulislerden alınan bilgilere göre şikayetlerin farkında olan hükümetin seçim öncesi 4 bin TL seyyanen zam yapması planlanıyor.

Yapılan ilk zam oranını yetersiz bulan emekliler buna tepki göstermişti. Buna göre yüzde 37,57 zam alan işçi emeklisi bu zam oranına tepki gösterince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla zam oranında iyileştirme yapılması için çalışmalara başlanmıştı.

Yapılan çalışmaların ardından kabine toplantısında görüşüldükten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yüzde 37,57 olan zam oranının 5 puanlık artışla yüzde 42,60 olarak zam yapılacağını duyurdu. Fakat bu oranında yetersiz kalmasıyla birlikte Vedat Işıkhan yeniden bir değerlendirme yapıldığını duyurdu ve yeni zam oranının yüzde 49,25'e yükseltildiğini açıkladı. Böylelikle en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 10 bin TL’ye yükselmiş oldu.

Fakat Türkiye’de mevcut ekonomik koşullarda bu maaşın yetersiz olduğunu savunan emekliler tepki göstermek için sokağa döküldü. Emeklilerin bu şikayetinden hükümetin haberdar olduğu aktarılıyor. Kulislerde seyyanen artış miktarları konuşulurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun,"4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler" ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.