Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli maaşı zam farkı ne zaman hesaplarda olacak? En düşük emekli maaş farkı ne zaman ödenecek?

En düşük emekli aylığının 10bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesinin ardından 3 milyonu aşkın emeklinin yeni maaşı belli olmuştu. Emekliler bu zamdan memnun kalmasalar da maaş zam farklarının ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu olmuştu. Peki, Emekli maaşı zam farkı ne zaman hesaplarda olacak? En düşük emekli maaş farkı ne zaman ödenecek? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 11:01
Kaynak: Hilal Baldemir
Emekli maaşı zam farkı ne zaman hesaplarda olacak? En düşük emekli maaş farkı ne zaman ödenecek?

Haziran ayına ilişkin 6 aylık ve 12 aylık enflasyonun açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin alacakları temmuz zammı belli olmuş ve bu kapsamda SSK ve Bağ-Kur'lu emeklilerinin alacağı en düşük emekli maaşı da 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmişti. Geçtiğimiz haftalarda memur emeklisinin ve memurun maaş farkları hesaplara yatırılmıştı. Şimdi ise en düşük emekli aylığı alanlar zam farklarını bekliyor. Peki, Emekli maaşı zam farkı ne zaman hesaplarda olacak? En düşük emekli maaş farkı ne zaman ödenecek? İşte detaylar…

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya artırılması için alınan karar, yasal olarak Meclis'te görüşülen torba yasaya Temmuz ayının sonunda eklendi, onaylandı ve Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bu süreçte emeklilerin normal aylıkları ödendi ancak en düşük emekli maaşı alanların zam farkları bugün hesaplarına yatacak.

"FARK AYLIK ÖDEMELERİ BUGÜN"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), konuya ilgili şu açıklamayı paylaştı:

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi kapsamında fark aylık ödemelerini bugün hesabınıza yatırıyoruz.

12 bin 500 TL'ye yükseltilen emekli aylığı fark ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz.

DÜZENLEME 3,7 MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan 24,73 oranındaki enflasyon farkı zammı kök maaşı en düşük olanlara uygulandığında, yine 10 bin liranın altında kalındığı ya da maaşa çok düşük bir artış yansıdığı görüldüğü için en düşük emekli maaşında zorunlu bir artışa gidilmişti.

En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesiyle birlikte bu düzenlemeden toplam 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.