Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli maaş farkı ödemeleri ne zaman başlıyor? Zamlı emekli maaş farkları yattı mı?

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan emekli maaş farkları ödeme tarihleri merakla bekleniyordu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan düzenleme ile en düşük emekli aylığı 12.500 liraya çıkartılmıştı. Düzenlenmenin yasalaşmasının ardından gözler zamlı maaş farklarının ne zaman yatırılacağına çevrildi. Peki, Emekli maaş farkı ödemeleri ne zaman başlıyor? Zamlı emekli maaş farkları yattı mı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 13:52
Kaynak: Hilal Baldemir
Emekli maaş farkı ödemeleri ne zaman başlıyor? Zamlı emekli maaş farkları yattı mı?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zamlı maaş farkları temmuz ayında hesaplara yatacak. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükselmesinin ardından düzenleme yasalaştı ve emekli maaş farkının ödenmesiyle ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Emekli maaş farkı ödemeleri ne zaman başlıyor? Zamlı emekli maaş farkları yattı mı? İşte merak edilen soruların cevabı…

EMEKLİ SANDIĞI ZAM FARKI NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farkları bugün hesaplara yatacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda maaş alanlara toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar TL olacak.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecektir.

Buna göre;

Aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı geçerli olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık maaş farkı tutarında,

2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık maaş farkı tutarında,

3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık maaş farkı tutarında, tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı bu gruplar için 11 Milyar TL'dir."

SSK, BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yapılan son düzenleme ile en düşük emekli aylığı 12.500 liraya yükseldi. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından zamlı emekli maaşı da önümüzdeki aydan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

4A,4B,4C EMEKLİ MAAŞI ÖDEME GÜNLERİ VE TARİHİ

Bağ-Kur ve SSK tek bir kurum çatısı altında bulunmasına rağmen maaş ödeme günleri, bağlı olunan kuruma göre farklılık gösteriyor.

Bağkur ve SSK emeklileri için ödeme gününün belirlenmesinde emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi kriter alınıyor.

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında aylıklarını alırken, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

Hilal Baldemir

 

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.