Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da maden ocağında göçük yaşandı! Toprak altında kalan işçiler var

Türkiye henüz Erzincan İliç’teki maden faciasını atlatamamışken bir göçük haberi de Elazığ’dan geldi. Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan bir maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçinin toprak altında kaldığı açıklandı. Olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. İlk açıklamayı yapan AFAD, göçük altında kalan 3 işçiden 2’sinin kurtarıldığını 1 işçinin ise kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 12:42
Kaynak: Hilal Baldemir
Elazığ’da maden ocağında göçük yaşandı! Toprak altında kalan işçiler var

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde yaşanan toprak kayması felaketinde toprak altında kalan 9 işçinin arama çalışmaları hala devam ederken bir göçük haberi de Elazığ’ın Alacakaya ilçesinden geldi. Maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçinin toprak altında kaldığı aktarılırken, bölgeye AFAD ve UMKE dahil çok sayıda ekibin sevk edildiği belirtildi.

AFAD’ın yaptığı ilk açıklamada, işçilerden 2'sinin kurtarıldığını aktarılırken toprak altında olan 1 işçinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Yaşanan maden faciası sonrası canlı yayına bağlanan Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesinin Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin anında olay yerine intikal ettiğini aktardı.

Vali Toraman, "Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de iki işçimizin daha kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 1 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar." İfadelerini kullandı.

AFAD: Gelişmeleri takip ediyoruz

Maden ocağında yaşanan faciayla ilgili bir açıklama da AFAD'dan geldi. AFAD’ın resmi X hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; " Elazığ Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisi kurtarılmış; 1 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.