Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekşi sözlük bir kez daha kapatıldı! Şehitlere hakaret eden şahıs tutuklandı!

Türkiye son iki günde 12 askerini şehit verirken ülke genelinde yas hakim. Irak’ın kuzeyinde şehit düşen askerlere ve şehit babasına yönelik hakaret içeren paylaşımların yapılmasının ardından Ekşi Sözlük'e yeniden erişim engeli getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 12:00
Kaynak: Hilal Baldemir
Ekşi sözlük bir kez daha kapatıldı! Şehitlere hakaret eden şahıs tutuklandı!

Türkiye hafta sonu art arda gelen şehit haberleriyle yasa boğuldu. Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatı kapsamında terör örgütü üyelerine operasyon düzenleyen Türk askerleri pusuya düşürülerek saldırıya uğradılar. Saldırı sonucu 12 asker şehit düşerken birçok ocağa ateş düştü.

Şehit düşen Mehmetçiklerin fotoğrafları ve hikayeleri sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Paylaşım yapılan platformlardan biri de Ekşi Sözlük oldu. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından yapılan propaganda ve yalan bilgi paylaşımları nedeniyle Ekşi Sözlük’e erişim engeli gelmişti.

Bu kez de Ekşi Sözlük’te şehitler ve şehit aileleri hedef alındı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Mehmetçik Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan, sosyal medya hesabından, "Oğlum şehit oldu ne mutlu bana" şeklinde paylaşım yaptı.

Şehit babasının paylaşımını hedef göstererek hakaret eden bazı kullanıcılar, yine şehitlerimize yönelik "Sanki söyleyecek başka sözü var. Acılıymış, yastaymış... Ne diyebilir ki, ektiğimi biçiyorum mu diyecekti.", "Ölün, öle öle azalın, kurtulalım sizden.", "Acımasız mı geldi? Beter olmadıklarına dua etsinler." şeklinde ifadeler kullandı.

Ekşi Sözlük’te yapılan paylaşımlar kısa sürede sosyal medyada büyük tepki toplarken başsavcılık konuyla ilgili harekete geçti.

Başsavcılık harekete geçti: Soruşturma başlatıldı

Ekşi Sözlük'te şehitler ve ailelerine ilişkin paylaşım yapan şahıslara yönelik olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir." dedi.

Erişim engellendi

Savcılığın başlattığı soruşturmayla birlikte Antalya'da polis ekipleri de harekete geçti, paylaşımları yaptığı belirlenen O.K. polis ekiplerince gözaltına alındı.

Bu gelişmelerin ardından Ekşi Sözlük'e yönelik bir kez daha erişim engeli kararı verildi.

Ekşi Sözlük, "Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla erişime engellendi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.