Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitime kar arası! Üç il kara teslim oldu

Geçtiğimiz haftadan bu yana Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar tahminleri dünden bu yana gerçekleşmeye başladı. Yurdun Batı kesiminde Çanakkale ile Edirne ve Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde, yoğun kar yağışı beklenmesinden dolayı 10 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 10:42
Kaynak: Hilal Baldemir
Eğitime kar arası! Üç il kara teslim oldu

Yurdun büyük bir kısmı soğuk havanın etkisi altına girmeye başladı. Özellikle yurdun Batı kesiminde hava sıcaklıklarının 4 dereceye kadar düşmesiyle dondurucu soğuklar hissedilmeye başladı. Hafta sonu Marmara genelinde beklenen kar yağışı şimdiden yer yer görülmeye başladı.

Dün İstanbul’da karla karışık yağmur görülmesinin ardından bugün ise 3 ilde beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Çanakkale, Edirne ve Tekirdağ’da 10 Ocak Çarşamba günü eğitime 1 günlük ara verildi.

Çanakkale'de bugün itibariyle etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Çanakkale Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Alınan son meteorolojik verilerin değerlendirilmesine göre olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamaya sebep olabileceği değerlendirildiğinden 10 Ocak 2024 Çarşamba günü il merkezi ile Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ve Biga ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Edirne’de ise kentin, İpsala, Enez, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği açıklaması yapıldı.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerimizde 10 Ocak Çarşamba günü resmi ve özel tüm okullarımızda 1 gün süre ile Şarköy ilçemizde 10 Ocak Çarşamba günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için 1 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.