Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Akersoy kimdir? Ege Akersoy ceza alacak mı?

Yeni yılın ilk gününden bu yana gündemi meşgul eden olaylardan biri olan Ege Akersoy’un tutuklanmasına ilişkin detaylar gelmeye devam ediyor. 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde Filistin için yapılan destek yürüyüşünde Kelime-i Tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir'e tepki göstererek yumruk atan Ege Akersoy önce gözaltına alınmış ardında da tutuklanmıştı. Sosyal medyada tutuklanmaya tepkiler çığ gibi büyürken bir kesim neden hilafet çağrısı yapan İsmail Aydemir’in tutuklanmadığına tepki gösterdi. Birçok kişi Ege Akersoy hakkında ve tutuklanması hakkında araştırma yapıyor. Peki, Ege Akersoy kimdir? Ege Akersoy ceza alacak mı? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 22:12
Kaynak: Hilal Baldemir
Ege Akersoy kimdir? Ege Akersoy ceza alacak mı?

Türkiye son günlerde 1 Ocak’ta yapılan Filistin destek yürüyüşünde yaşanan yumruklu saldırıyı konuşuyor. Filistin’e destek şehitlere anma yürüyüşü esnasında Kelime-i Tevhid bayrağı açarak hilafet çağrısı yapan İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy isimli gencin tutuklanması gündem olmuştu. Sosyal medyayı ikiye bölen olay sonucu yalnızca Ege Akersoy’un tutuklanmasına tepki gösteren vatandaşlar hilafet çağrısı yapan İsmail Aydemir’in de tutuklanması gerektiğini düşünüyor. Gündemi oldukça meşgul eden konuya ilişkin merak edilenlerden biri de Ege Akersoy’un ne kadar ceza alacağı. Peki, Ege Akersoy kimdir? Ege Akersoy ceza alacak mı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Ege Akersoy kimdir?

Hakkında detaylı bilgi bulunmayan Ege Akersoy’un 1999 doğumlu olduğu biliniyor ve sosyal medyada yer alan bilgilerde Yalovalı olduğu aktarılıyor. Babası emekli subay olan Ege Akersoy’un Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi olduğu biliniyor. Ayrıca başarı bursu alan Akersoy’un TÜBİTAK’ta proje yöneticiliğini de üstlendiği biliniyor.

Ege Akersoy ceza alacak mı?     

Olay 1 Ocak günü sabah saatlerinde gerçekleşti. İstanbul’da “Şehitlere rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir isimli şahıs, etkinlik sonrası elinde ‘tevhid’ bayrağı ile hilafet çağrısı yaparak yürüdü. Aydemir, Galata Köprüsü üzerinde bayrak yürürken üniversite öğrencisi Ege Akersoy ile tartışma yaşadı. Aymdemir’e yumruk atan Akersoy bölgede bulunan polisler tarafından gözaltına alındı. Polis merkezinde ifadesi alırken Beyoğlu Nöbetçi Savcılığı ilgili dosyayı ‘kasten yaralama’ suçundan açtı.

Daha sonra ifadesinin alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Akersoy'un ‘kasten yaralama’ suçlaması yerine, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ gerekçesiyle tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesine karar verdi ve mahkemece tutuklandı.

Tutuklama olayının ardından Akersoy’un avukatı bir açıklama yaptı. Avukat Sevdagül Tunçer, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu bu kadar basit ve anında tespit edilebilen bir şey değildir. Neticeli bir suçtur. Bir eylem ve söylemin neticesinde halkın bir kesimi, diğer kesimine karşı tahrik olur ve kamu güvenliği tehdit edilir. Bu bir süreç gerektirir. Bu suçtan sevk hukuki değildir. Ortada bu suçun maddi unsurları yoktur. Burada gencin ifadesinde ‘Ben vatanını seven biriyim ve şehit haberlerine üzüldüğüm için, kendi değerlerimizi öne çıkarmamız gerekir diye düşündüm" diyor. Belki de Suudi Arabistan’da Atatürk posterlerine karşı bir saldırı olduğu için bayraklı birilerini görünce tepki gösterdi. Zaten genç direkt vurmuyor söz konusu şahıs yaklaşıyor o da kendisine vuracağını düşünüyor ve müdahale ediyor. Yani ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik denebilecek bir durum kesinlikle söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.