Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en mutlu ülkeleri açıklandı! İşte herkesin gitmek istediği o ülke

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından her yıl yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu sonuçları bu yılda belli oldu. Buna göre İskandinav ülkesi olan Finlandiya üst üste 7'nci kez dünyanın en mutlu ülkesi olmayı başardı. Türkiye ise listede 8 sıra yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 11:58
Kaynak: Hilal Baldemir
Dünyanın en mutlu ülkeleri açıklandı! İşte herkesin gitmek istediği o ülke

Her yıl yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu bu yılda yine Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında zirve yine değişmedi.

Raporun 10 yıldan daha uzun bir süre önce yayınlanmasından bu yana uzun yıllardır ilk kez ABD ve Almanya en mutlu 20 ülke arasında yer almadı.

Finlandiya yine zirvede

İskandinav ülkeleri, uzun yıllardır olduğu gibi yine en mutlu 10 ülke arasındaki yerlerini korudu. Finlandiya, üst üste 7'nci kez birinci zirvede kalmayı başardı. Finlandiya’yı sırasıyla Danimarka, İzlanda ve İsveç takip etti.

Kosta Rika ve Kuveyt, sırasıyla 12 ve 13'üncü sıralardan ilk 20'ye girmeyi başardı. Almanya ise uzun yıllar sonra 23'üncü, ABD ise 24'üncü sırada yer aldı. Bu iki ülke ilk 20’ye giremeyerek herkesi şaşırttı.

Dünyanın en büyük ülkeleri ilk 10'a giremedi

Raporda, en dikkat çeken detaylardan biri de dünyanın en büyük ülkelerinin listenin ilk 10’unda yer almaması.

Listede yer alan ilk 10 ülke arasında yalnızca Hollanda ve Avustralya'nın nüfusu 15 milyonun üzerinde. İlk 20'deki ülkelerin tamamında ise yalnızca Kanada ve Birleşik Krallık'ta nüfus 30 milyonu geçmiş durumda.

Türkiye 8 sıra yükseldi

2023 yılında yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu'nda 106'ncı sırada yer alan Türkiye, 8 basamak yükselerek bu yılki raporda 98'inci sıraya yerleşti.

Sıralamanın belirlendiği faktörler

Ülkelerin mutluluk sıralaması; bireylerin yaşam memnuniyeti, kişi başına düşen gayri safi yurt iç hâsıla, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, özgürlük, cömertlik gibi değerlendirmeleri baz alarak belirleniyor.

Finlandiya'nın zirvedeki sırrı: Doğa ve iş-yaşam dengesi

Raporda 7’inci kez üst üste zirvede olan Finlandiya halkının ülkenin muhteşem doğasıyla olan yakın bağlarının ve sağlıklı iş-yaşam dengesinin, mutluluk sıralamasına önemli etkileri olduğuna dikkat çekildi.

Başarının çoğu zaman finansal kazançla eş tutulduğu ABD ile karşılaştırıldığında, Finlandiya sakinlerinin "başarılı bir yaşamın ne olduğu konusunda daha ulaşılabilir bir anlayışa" sahip olabileceği aktarıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.