Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en havalı 33 caddesi belirlendi! Listeye Türkiye’den bir cadde girdi

20 bin gezginin katılımıyla dünyanın en havalı caddelerini seçmek üzere bir araştırma yapıldı. Araştırma kapsamında dünyanın en havalı 33 caddesi seçilirken listenin büyük bir kısmında Uzak Doğu ülkeleri yer aldı. Türkiye’den ise listeye yalnızca bir cadde girmeyi başardı. Türkiye’de yer alan yüzlerce turistik ve tarihi cadde içerisinden gezginlerin ilgisini daha çok çeken tek bir yer oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 11:42
Kaynak: Hilal Baldemir
Dünyanın en havalı 33 caddesi belirlendi! Listeye Türkiye’den bir cadde girdi

Yılın son günleri yaşanırken yapılan yeni bir araştırmayla dünyanın en havalı caddeleri seçildi. 20 bin gezginin katılımıyla yapılan araştırmada birçok kritere göre değerlendirilen caddeler arasında en havalı olan 33 tanesi seçildi. Işıltısı ve ihtişamıyla Uzak Doğu caddeleri listede fazlaca yer alırken Avrupa caddeleri de düzeni ve intizamıyla listeye girmeyi başardı. Bu iki kriteri bir arada barındıran ise İstanbul’da bulunan bir cadde oldu.

1 Rue Wellington Caddesi Montreal Kanada

Birinci sırada yer alan Rue Wellington Caddesi dünyanın en güzel kafe ve restoranlarının bulunduğu cadde olarak bilindiği için ilk sırada olması şaşırtıcı değil.

2 Gertrude Caddesi Melbourne Avustralya

Bir dönemler insanların tiksinerek yürüdüğü Gertrude Caddesi çevresinin güzelleşmesiyle şu an en favori caddeler arasında gösteriliyor. Gertrude Caddesi 850 metrelik yolu ile, sakin ve huzur verici olarak tanımlanıyor.

3 Great Western Road Glasgow İskoçya

Tarih kokan caddeler arasında yer alan ve tarihi dokusuyla anılan Great Western Road, özellikle gençlere hitap etmesiyle biliniyor.

4 Yongkang Caddesi Taipei Tayvan

Tayvan'ın en ünlü caddesi olan Yongkang, birçok filmin de en meşhur karelerine ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Yerli halı satıcıları, geleneksel eczacılık ve mücevhercileriyle ziyarete gelen turistleri büyülüyor.

9 Oranienstrasse Caddesi, Berlin Almanya

Dokuzuncu sırada ise Berlin'in en ünlü caddelerinden biri olan Oranienstrasse yer alıyor. Bu sokak Berlinliler tarafından uzun süredir koruma altında. Özellikle Türklere ait fastfood yerleriyle meşhur olan mekan, ikinci dünya savaşından sonra tekrardan tarihi yapının canlandırılmasıyla eski ününe kavuşmuş.

27 Süleyman Seba Caddesi, İstanbul

İstanbul’un en güzel lokasyonlarından olan Beşiktaş ve Nişantaşı arasında kalan, İstanbul'un ilk toplu konut binaları Akaretlere ev sahipliği yapan Süleyman Seba Caddesi, listenin 27'nci sırasında yer alıyor. Listede bu cadde hakkında yazılan açıklamada, Dolmabahçe Sarayı'nın yüksek rütbeli memurları için Sultan Abdülaziz döneminde yapıldığı dile getiriliyor. Caddede birçok yeme içme ve etkinlik mekanlarının olduğu da aktarılanlar arasında.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.