Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Sağlık Örgütü yeni salgına karşı uyardı! “Daha önce görülmemiş şekilde…”

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan son açıklamada, 2019 yılının sonunda başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle insan ömrünün 2 yıl kısaldığı belirtildi. DSÖ şimdi ise yüksek salgın riskine karşı yeni bir uyarıda bulundu. DSÖ’den yapılan uyarıda o kıta için ciddi bir grip tehdidiyle karşı karşıya olunduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 14:17
Kaynak: AA
Dünya Sağlık Örgütü yeni salgına karşı uyardı! “Daha önce görülmemiş şekilde…”

Dünya henüz koronavirüs salgınının neden olduğu küresel depremi atlatamamışken Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yeni bir salgın için uyarı yapıldı. Salgın riskinin pandemiden bu yana bir türlü bitip tükenmediği ve sürekli farklı şekillerde yeniden meydana gelmesi yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Sık sık yeni virüs türleri ile ilgili uyarıda bulunan DSÖ, covid-19 virüsünün çok hızlı mutasyona uğradığını ve bir grip olarak etkisini sürdürdüğünü belirtiyor. DSÖ bu kez ise Avrupa’nın yüksek salgın riskine karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

DSÖ'nün pandemiye hazırlıktan sorumlu direktör vekili Dr. Maria Van Kerkhove, Avrupa Kıtası’nın grip tehdidiyle karşı karşıya kalacağının "kesin" olduğunu belirtti. Covid-19'un görülen son pandemi olmayacağını ve yakın gelecekte bilinmeyen bir tehdidin daha önce görülmemiş bir şekilde insan sağlığına saldırabileceği de aktarıldı.

YENİ SALGIN ENDİŞESİ

Dünya genelinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Covid-19 virüsünün ortalama insan ömrünü 2 yıl kısalttığı araştırmalarla kesinleşirken yeni bir salgın riski büyük endişe yaratıyor.

SARS-CoV-2'nin pandemiye neden olmasının ardından başka bir koronavirüs pandemisi görme olasılığının da bulunduğunu DSÖ tarafından belirtildi. Yapılan uyarılarda ayrıca, arbovirüslerin (sivrisinek ve kene gibi enfekte böceklerin ısırmasıyla insanlara yayılan enfeksiyonlar) de gelecekte bir pandemi yaratabileceğine de önemle dikkat çekti.

Son günlerde ABD ve Avusturalya’da artış gösteren kuş gribi vakalarının üzerine Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından Mart ayından bu yana yaklaşık 40 kişide test yapıldığını ve bu virüsün salgın hastalığa yol açma ihtimalinden dolayı vatandaşlara önlem almaları konusunda uyarılar yinelendi.

Öte yandan son dönemlerde sıcaklıkların artmasıyla Türkiye’de de sık görülmeye başlanan kene, sivrisinek ve benzeri böcek ısırmaları vakalarının ölümlere yol açtığı görülüyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.