Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Basını Filenin Sultanları’nı konuşuyor

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan'ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu büyük başarı Dünya basınında dev yankı uyandırdı. Dünyanın prestijli gazetelerinden New York Times, Filenin Sultanları’nı yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dünya Basını Filenin Sultanları’nı konuşuyor

2019 yılında yaşanan hüsranın ardından Filenin Sultanları 2023 yılında büyük bir zaferle eve geri dönüyor.

Tarihi bir zafer yazan Sultanlar, başarılarıyla dünya çapında büyük yankı uyandırdı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, dört ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen CEV Avrupa Şampiyonası'nın Brüksel'deki finalinde, ezeli rakibi Sırbistan ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, üst üste dördüncü finaline çıkan Dünya Şampiyonu unvanlı rakibiyle 2015'ten itibaren tüm kıta turnuvalarında karşılaşmış, 2019'daki final dahil hiç kazanamamıştı. Makus talih bu kez değişti Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonluğuyla eve geri dönüyor.

Filenin Sultanları, Sırbistan’daki gurbetçilerin de desteğini arkasına alıp final maçını evinde gibi oynadı. Boskovic-Vargas düellosuna sahne olan karşılaşmayı kazananı ve şampiyonu, karar seti belirledi. 15-13'lük skor, Türkiye'nin tarihi zaferini ilan etti.

İki olimpiyattaki en iyi derecesi beşincilik olan; beş Dünya Şampiyonası'nda ise altıncılıktan yukarıya çıkamayan Sultanlar'ın zaferi ile Türkiye; takım sporlarında A Milli Takım seviyesinde en büyük başarısına üçüncü Avrupa finalinde ulaştı.

Final maçına aldığı 41 sayı ile damga vuran Melissa Vargas, şampiyonlukta büyük rol oynadı. Resmi maçlardaki galibiyet serisini 15 maça çıkaran, en son 28 Haziran'da Japonya'ya yenilen Millîlerin ilk yabancı oyuncusu Melissa Vargas, finale 41 sayıyla damgasını vurdu ve en değerli oyuncu ‘MVP' seçildi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.