Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar kurunda beklenen oldu! 30 TL’yi aştı

Yeni yıla girmeden önce yatırımcıların yıl sonu tahmini olarak 30 TL’yi işaret ettiği dolar 29 lira bandında yeni yıla girdi. Günlerdir 30 TL bandını zorlayan dolar bu sabah itibari ile 30 TL’yi aştı. Doların son durumuna ilişkin piyasalarda bugün veriler ve TCMB'nin ABD'deki yatırımcı temasları takip edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 10:50
Kaynak: Hilal Baldemir
Dolar kurunda beklenen oldu! 30 TL’yi aştı

Dolar kurunda beklenen 30 TL eşeği aşıldı. Eylül ayından bu yana günlük sınırlı yükselişini sürdüren dolar beklenen 30 TL bandını aştı. Dolar ilk kez 30 lirayı aşarak tarihi bir zirve gördü.

Dolar/TL bu sabah 10.25'te 30 seviyesinde işlem gördü. Geçen yılın tamamını yüzde 36,6, aralık ayını ise yüzde 2,2 kayıpla bitiren TL, 2024 yılının ilk gününden bugüne yüzde 1,3 değer kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ilk kez yatırımcı günü teması gerçekleştireceği bugün JPMorgan'ın New York merkezinde gerçekleştireceği toplantıda verilecek mesajlar piyasalarda yakından izlenecek.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın para politikası konulu sunumu ile başlayacak olan toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Maliye Politikası ve Hazine'nin Finansman Görünümü" başlıklı online bir sunum gerçekleştirecek.

Öte yandan toplantıda JPMorgan'nın yanı sıra Fidelity, Artisan, Goldman Sachs, Pimco, Vanguard, Blackrock, UBS, Morgan Stanley gibi küresel finans devlerinin de aralarında bulunduğu 200'e yakın katılımcı bulunacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.