Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar 30 TL eşiğine yaklaştı! İşte dövizde son durum

Analistlerin ve yatırım uzmanlarının yıl sonu dolar tahmini 30 liraydı fakat dolar sınırlı günlük yükselişini sürdürürken 2023 yılını 29 lira bandında tamamladı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte yükselişe geçen dolar kuru bu sabah 29,90 TL seviyesine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 11:26
Kaynak: Hilal Baldemir
Dolar 30 TL eşiğine yaklaştı! İşte dövizde son durum

Dolar kuru günlük sınırlı yükselişini sürdürürken yeni güne rekor bir seviyeden başladı ve tarihi bir zirveye ulaşmış oldu. Bu sabah 29,90 TL bandına çıkan dolar bugüne kadar ki en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Euro ise yeni yıla girmeden 32 lira bandına yükselmişti bugün ise 32,71 lira seviyesine ulaştı. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın Mart ayında faiz indirimine gitmesi beklentisi ile piyasalarda belirsizlik devam ederken dolar ve euro günlük sınırlı yükselişini sürdürmeye devam edecek.

Öte yandan FED’in beklenen faiz indirimlerine piyasa beklentilerinden daha geç bir tarihte başlayabileceğine yönelik ihtimallerin güçlenmesi de tahvil piyasalarında satış baskısına neden oldu. Bu durumda ABD 10 yıllık tahvil faizi geçtiğimiz hafta 12 baz puan artarak yüzde 4,10'a çıkmasının ardından haftayı yüzde 4,05 seviyesinden tamamladı. Şu sıralarda ise yatay bir seyir izliyor.

Ayrıca Dolar/TL bu sabah saat 08.40'ta 29,8950 seviyesine ulaştı. Geçen yılın tamamını yüzde 36,6 ile aralık ayını ise yüzde 2,2 kayıpla kapatan TL, yıl başından bu yana ise yüzde 1,1 değer kaybı yaşadı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.