Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcılıkta çöpçatanlık tuzağı! Bu mesaja tıklayan yanıyor!

Her gün birbirinden akıl almaz dolandırıcılık yöntemleriyle insanları tuzağına düşüren dolandırıcıların bulduğu yeni yöntem yok artık dedirtti! Son günlerde vatandaşların telefonlarına bilinmeyen numaralardan gelen mesajlarda abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını belirten dolandırıcılar linke tıklayan kişileri ağına çekiyor. Birçok kişi bu yeni dolandırıcılık ağına düştüğünü belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 11:46
Kaynak: Hilal Baldemir
Dolandırıcılıkta çöpçatanlık tuzağı! Bu mesaja tıklayan yanıyor!

Son dönemlerde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar yeni yöntemleriyle sanal telefon numaraları veya sahte e-posta adresleri üzerinden hedef olarak belirledikleri insanlara arkadaşlık teklifi gönderip para istiyor.

Dolandırıcılar ilk olarak ağabey veya kız kardeşlerine arkadaş veya eş aradıklarını belirterek hedef belirledikleri kişiye mesaj atıyor. Sahte mesajların ardından kişiyi ağına düşüren dolandırıcılar sohbeti ilerletip kişinin güvenini kazanıyor. Daha sonra sohbeti özel konulara getirerek mağdur kişinin fotoğraflarını elde ediyorlar.

Olayın en şok edici kısmı ise bu aşama. Elde edilen bu görselleri yapay zekayı da kullanarak değiştire dolandırıcılar kişilerden şantajla para istiyor.

Mağdurlar ailesine ve yakın çevresine bu durumu anlatmaktan ve mahcup olmaktan çekindikleri için şikayetçi olamıyor ve dolandırıcıların ağından kurtulamıyor.

Uzmanlar bu yeni dolandırıcılık yöntemi ile ilgili vatandaşları uyarıda bulundu, arkadaşlık ve çöpçatanlık amacıyla kullanılan internet sitelerinde, mobil uygulamalarda ve sosyal medya gruplarında yer alan bu gibi mesajlardan uzak durulmasını belirterek, bu tür durumlarla karşılaşan kişilerin mesaj atan numarayı engellemesini ve hemen adli makamlara başvurmasını önerdi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.