Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK Ankara Yürüyüşçüleri Yalova’ya Ulaştı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindekileri Yalova’nın girişinde İDO iskelesinde DİSK ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri karşıladı. Yürüyüşçülere destek veren gruplar DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na çiçek takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 11:48
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
DİSK Ankara Yürüyüşçüleri Yalova’ya Ulaştı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) İstanbul’dan başlattığı “Vergide Adalet, Gelirde Adalet için Ankara Yürüyüşü” üçüncü gününde Yalova’da devam etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindekileri Yalova’nın girişinde İDO iskelesinde karşılayan DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar ile CHP yöneticileri, STK temsilcileri yürüyüşçülere destekte bulunarak DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu çiçeklerle karşıladılar.

“Vergide adalet, gelirde adalet” talebiyle DİSK’in İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş bugün üçüncü gününde Yalova’da devam etti. Yalova’ya ulaşan yürüyüş kortejine Yalovalılarda destekte bulundu.

Yalova Cevdet Aydın Parkı’nda basın açıklamasında bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Hep birlikte bu ülkede eşitliğin, adaletin, demokrasinin tesis edildiği, 85 milyon yurttaşımızın ve bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçi sınıfının ürettiği değerden payını aldığı, insanca yaşadığımız sendikalı, sendikal hakların güvence altında olduğu bir çalışma hayatını ve emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu basın açıklamasında, "Yürüyüşümüz her adımda sadece bizim DİSK’li işçilerin değil, sendikalı-sendikasız bütün sınıf kardeşlerimizin dayanışmasıyla büyüdü. Çünkü biz bu ülkedeki tüm adaletsizliklere karşı çalıştığımız iş yerlerinde, fabrikalarda bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçi sınıfı olarak ürettiğimiz değerden payımızı almak için yürüyoruz. Gelirde adalet için yürüyoruz. Bu yüksek enflasyon, hayat pahalılığı karşısında alım gücümüzün her gün daha fazla düşmesini engellemek için yürüyoruz ve biz aynı zamanda uydurdukları, o ucube sistemle tamamladıkları 7 bin 500 lira aylıkla hayatını sürdürmeye çalışan, başımızın tacı olan milyonlarca emeklinin sesi, soluğu olmak için yürüyoruz” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.