Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Direnç Özdemir’den ‘Bilim Merkezi’ müjdesi

Yalova Makine İhtisas OSB bünyesinde kurulum çalışmaları devam eden Nitelikli İstihdam Merkezi bünyesinde yer alacak Bilim Merkezi için son aşamaya gelindi

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 01:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 01:47
Kaynak: YALOVA HAYAT
Direnç Özdemir’den ‘Bilim Merkezi’ müjdesi

Yalova’ya ciddi bir ekonomik canlılık ve istihdam sağlayacak olan Yalova Makine İhtisas OSB’de çalışmalar hız kesmeden sürerken, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir kelimenin tam anlamıyla bir müjdenin ‘müjdesini’ verdi. OSB içerisinde 2022 yılının nisan ayında imzalanan protokolle yapımına başlanan Nitelikli İstihdam Merkezi bünyesinde yer alacak olan Bilim Merkezi için son aşamaya gelindiğini ifade eden Başkan Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında ise, “OSB'miz bünyesinde Nitelikli İstihdam Merkezimizde Bilim Merkezi tesis etme noktasında son aşamaya geldik. Müjdeli haberlerimiz yolda” sözlerine yer verdi.

2 yıl önce protokolü imzalanan, MARKA tarafından 6 milyon liradan fazla destek de sağlanan Nitelikli İstihdam Merkezi çok önemli bir misyon da üstleniyor. Merkez hakkında bilgi veren Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Özellikle Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde istihdam edilecek vatandaşlarımız başta olmak üzere nitelikli insan kaynağı yetiştirecek, vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarını sağlayacak eğitimleri vereceğiz. Yaklaşık 3 bin 500 kişiye bu proje kapsamında eğitim vermek ve bunların büyük bir kısmının organize sanayi bölgesi içinde istihdam edilmesini sağlamak istiyoruz. Bu imzayla birlikte aynı zamanda Sürekli Eğitim Merkezini de hayata geçireceğiz. Sürekli Eğitim Merkezinde de kariyerlerinde hiçbir formal eğitim almamış olan, kariyerlerinde mesleki eğitim tecrübesi bulunmayan vatandaşlarımızı Sürekli Eğitim Merkezlerinde eğitip, onları da istihdam sektörüne kazandıracağız” dedi.

Nitelikli İstihdam Merkezi bünyesinde yer alacağı duyurulan Sürekli Eğitim Merkezi’nin ardından yeni bir müjdeyi daha Yalovalılarla paylaşan Özdemir, bu merkez bünyesinde bir Bilim Merkezi oluşturulacağını ifade etti. Merkezin çalışmalarında sona gelindiğini de dile getiren Özdemir, kısa süre içerisinde bu konuda kamuoyuna gerekli bilginin verileceğini de ifade etti.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.