Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilan Polat’ın marka kıyafet talebine cezaevi yönetiminden pazar malı tepkisi

Pazar gününden bu yana Marmara Cezaevinde bulunan Sıla Doğu ve Dilan Polat’ın marka kıyafetlerini talep etmesi üzerine cezaevi yönetiminin iki kardeşe "Burada marka kıyafet olmayacak, pazar malı olsun. Yoksa da kantinden alın" dediği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dilan Polat’ın marka kıyafet talebine cezaevi yönetiminden pazar malı tepkisi

Son 1 aydır Türkiye’nin gündemini meşgul eden Polat ailesi davasında son olarak hakim karşısına çıkarılan 18 kişiden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Lüks hayatlarıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat MASAK’ın radarına girince etkin bir soruşturma başlatılmıştı.

dilan polat'a pazar malı kıyafet

Savcılık tarafından ifadesi alınan 18 şüpheliden, Dilan Polat, Engin Polat ve Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu'nun da aralarında olduğu 16 şüpheliyi 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklanmaları talebiyle savcılar nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.

Nöbetçi hakimlik tarafından ifadesi alınan 16 şüpheliden 12’si tutuklanarak Silivri Marmara Cezaevine sevk edildi. Öte yandan alınan bilgilere göre Polat ailesi ve beraberindeki kişilerin cezaevinde aylık belli bir para harcama limitleri olacak, ayda 1 kez açık 3 kez kapalı görüş hakları olacak. Haftada bir kez telefonla görüşme hakları olacak.

dilan polat lüks alışveriş

Kıyafet isteğine "marka" uyarısı

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde aynı koğuşa kondu. Cezaevindeki 2. günlerinde iki kardeş kıyafet getirtme talebinde bulundu.

Ancak bu talep karşısında bir uyarı ile karşılaşıldı.

Marmara Cezaevi yönetimi tarafından kıyafet getirtmek isteyen kardeşlere, “marka” uyarısı yapıldığı iddia edildi.

"Marka yasak. Pazar malı olsun"

Cumhuriyet’in haberine göre o uyarı şu şekildeydi;

“Burada asla marka, pahalı, lüks eşyalar olmayacak. Bu cezaevindeki sınıfsal eşitliği bozar. Pazar malı olsun, yoksa da gelin cezaevi kantininden alın.”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Polat ailesine ait toplam değeri 250 milyon TL olan 14 lüks araca el konmuştu. Bu araçların Zeytinburnu’nda bulunan yediemin otoparkında olduğu da görüntülendi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.