Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DGS ek tercihler ne zaman? DGS ek tercih var mı 2023?

DGS ek tercihleri ne zaman? 2023 DGS ek tercihi var mı? ÖSYM tarafından açıklanan tercih sonuçlarından sonra adaylar tarafından ek tercih var mı sorusu araştırılıyor. DGS ek tercihlerinde adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara ve kontenjanlara göre hareket edilecek. DGS ek tercihler için gözler ÖSYM’den yapılacak son dakika açıklamasına çevrildi. Peki DGS ek tercihler ne zaman? DGS ek tercih var mı 2023? DGS boş kontenjanlar açıklandı mı?

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
DGS ek tercihler ne zaman? DGS ek tercih var mı 2023?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları açıklandıktan sonra yerleşemeyen adaylar ek tercih var mı sorusuna cevap arıyor. İki yıllık önlisans eğitimi alan öğrenciler eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak için DGS sınavına girdi. Öğrenciler sınav sonuçlarına göre yaptıkları tercihlerle 4 yıllık eğitim için şanslarını denediler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) DGS yerleştirme sonuçlarını erişime açtı. Adaylar DGS tercih sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sorgulayabilecek.

DGS’de ek tercih var mı? DGS ek tercih ne zaman 2023?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları bugün ÖSYM sayfasında açıklandı. Tercih sonuçlarına göre herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler ek tercihleri beklemeye başladı. DGS ek tercih süreci, yerleşen adayların kayıt süresi sona erdiğinde başlayacak. Yapılan yerleştirme sonucunda adayların tercih etmediği veya yerleştirmesi yapıldığı halde kayıt yapmadığı kontenjanların boş kalması sonucu ÖSYM duruma göre ek tercih süreci başlatacak.

ÖSYM’den yapılan açıklamada “ 2023-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2023-2024 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.” ifadeleri yer aldı.

GS tercihleri nasıl yapılır?

ÖYSM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre adayların yerleştikleri kontenjanlara kayıt yapmaması veya yerleştirme yapılmayan kontenjanlar için ÖSYM gerekli gördüğü takdirde yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başlatacak. Adaylar, 2023-DGS ek yerleştirme boş kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenecekler.

2023-DGS ek tercih sürecinde tercih yapabilmek için, 2023-DGS merkezi yerleştirmede herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak gerekir. Ek tercihler adayların kendi kişisel ÖSYM sayfaları üzerinden şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile giriş yaparak açılan ek tercih sayfasından yapılacaktır.

Ek tercih sonuçları da yine ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanacaktır. Adaylar ÖSYM internet sitesine girerek T.C kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar kayıt için belirtilen tarih aralığında yerleştikleri yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmaları zorunludur.

Hilal Baldemir / Yalova Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.