Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremde yardıma ilk Mahalle Afet Gönüllüleri koşacak

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, düzenledikleri eğitimlerle depreme vatandaşları hazırlamaya devam ediyor. Beklenen olası Marmara depremine hazırlanan gönüllüler, ilk etapta sahaya çıkarak enkaz altındaki insanları kurtarmayı hedefliyor

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 01:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 01:24
Kaynak: YALOVA HAYAT
Depremde yardıma ilk Mahalle Afet Gönüllüleri koşacak

17 Ağustos 1999 Marmara depremi sonrasında kurulan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, beklenen olası Marmara depreminde can kaybının en aza indirilmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında bölgeye giden ilk ekiplerden olan gönüllüler, buradaki tecrübeyle özellikle eğitim çalışmalarına ağırlık veriyor.

Dernek Başkanı Sabri Karaçam, mahalle afet gönüllülerinin bulundukları yerde deprem sonrası müdahale etmek için eğitildiğini söyledi. Projenin önemine değinen Karaçam, şöyle konuştu; “Biz genelde hafif arama kurtarma ekibiyiz ama bu çok önemli. En azından enkazın üst kısımlarından çıkarılabilecek yerlerden insanları kurtarıyorsun. Daha sonra seni aşan durumlarda ekip varsa, ekip istiyorsun. Maraş'ta bu eksikliği gördük. Yalova olarak gerçekten çok şanslıyız. Bizim burada eğitimler gerçekten veriliyor. Biz burada en azından okullara gidiyoruz, vatandaşa eğitim veriyoruz. Örneğin mesela çocuklarımız bilinçli. Biz kurtarma dışında eğitim de veriyoruz. 25 tane eğitmenimiz var. Bunlarla afet farkındalık eğitimi veriyoruz. Her sınıfa giriyoruz, eğitim veriyoruz. Bitince okulu tahliye ediyoruz. Daha sonra okuldaki eksiklikleri müdüre, ilgili birimlere bildiriyoruz. Bizim deprem öncesi halkı eğitmek, deprem anında çıkıp imkanların doğrultusunda arama kurtarma yapmak, depremden sonra da bulunduğun yerde ilgili kurumlara destek vermek gibi bir görevimiz var.”

Kendi bünyelerinde acil müdahale ekibi kurduklarını ve buradaki gönüllülere bir üst eğitim daha verildiğini kaydeden Karaçam, bu ekibin de önemine değindi.

Şu ana kadar bin 500'e yakın mahalle afet gönüllüsü eğitimi verdiklerini anlatan Karaçam, ilk başta hevesle başlayanların daha sonra böyle bir önemli konuda duyarsız kaldığını söyledi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.