Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem uzmanı açıkladı! Son depremler Marmara depremini tetikledi mi?

Dün sabah saatlerinde Bursa Gemlik’te meydana gelen 3.6 şiddetindeki depremin ardından akıllara yeniden beklenen Marmara depremi geldi. Marmara Bölgesi’nde yaşanan sarsıntılar korku ve panik yaratırken beklenen büyük depremin habercisi mi olduğu merak ediliyor. Dün Gemlik’te yaşanan depremin ardından Japon deprem uzmanı değerlendirmede bulundu. Yoshinori Moriwaki, Gemlik’te 7 ve üzeri bir deprem beklediğini söyleyerek, “Büyük yıkım bekliyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 13:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Deprem uzmanı açıkladı! Son depremler Marmara depremini tetikledi mi?

Türkiye geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat depreminin ardından her an deprem korkusuyla yaşamaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremde yaşanan yıkımın ve kayıpların boyutu büyük bir acı yaşanmasına neden olurken beklenen Marmara depreminde yaşanabilecek kayıpların boyutu korkunç bir tabloyu ortaya seriyor. Dün Bursa Gemlik’te meydana gelen 3.6 şiddetindeki deprem Bursa başta olmak üzere Yalova ve İstanbul’da da hissedilince bu depremin büyük Marmara depreminin habercisi olabileceği düşünüldü. 32 yıldır Türkiye’de yaşayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, dün yaşanan deprem ile ilgili TGRT Haber’den Zehra Maslak’a konuştu.

“Büyük depremin habercisi”

Bu depremin büyük depremin habercisi olduğunu söyleyen Moriwaki, “Meydana gelen 3.6 şiddetindeki Gemlik deprem sonrası ara ara Konya, Malatya gibi yerlerde de yaşandı. Korkulacak şiddette olmayan bu depremler diğer depremlerin habercisidir. Güney fay hattı Kuzey Fay hattını tetikliyor. Bursa Gemlik, Balıkesir, Yalova civarında 7 üzeri deprem bekleniyor. Bandırma tarafından küçük ancak sık sık depremler meydana geliyor. Bundan yola çıkarak büyük depremin habercisi olacağını söyleyebiliriz. Gemlik tam kötü zeminde eğer olursa 7.0 depreminde çok hasar olacak. Ve bu bölgede M7.0 gibi deprem bekliyorum. O yüzden bu bölge tehlikeli söylüyorum.”

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.