Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem korkusu olmadan yaşanacak iller! Övgün Ahmet Ercan sıraladı

Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke ve neredeyse bütün illerde deprem korkusu her an yaşanıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından büyük şehirlerden kırsal kesimlere göç giderek artmaya başladı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan depremden korkan ve deprem riski az olan yerlere göç etmek isteyenler için hangi illerin güvenli olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 11:55
Kaynak: Hilal Baldemir
Deprem korkusu olmadan yaşanacak iller! Övgün Ahmet  Ercan sıraladı

Deprem ülkemizin büyük ve korkutucu bir gerçeği. Özellikle beklenen Marmara depremi büyük bir endişe yaratmaya devam ederken İstanbul’dan taşınanların sayısı giderek artmaya devam ediyor. Depremden korkup taşınmak isteyenler için Jeofizik Yüksek Mühendisi, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski en az olan illeri açıkladı.

6 Şubat depremlerinin ardından çevre illerde de sık sık yaşanan sarsıntılar hala korku ve paniğe neden olurken Marmara’da beklenen depremde aynı endişe ve korkuyu yaratmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu korku olmadan hangi şehirlerde rahatça yaşanabileceğini açıkladı. Prof. Dr. Ercan, sosyal medyada yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

- Depremde öncelikle yıkılan yapılar; dar gelirliler ile yaşlıların barındığı yaşlı yapılardır. Deprem varsılların sorunu değildir.

- Hiç bir bilimsel dayanağı olmasa da İstanbul'da her an deprem olacak denilir, sürekli korku salınırsa; kimisi kenti terk eder, parası olan yeni yapı satın alır, çaresizlerin ruhsal durumu bozulur. Bunu kim ister?

- Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.