Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi ve Özgürlükler Adasında Yalova’yı temsil ettiler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Demokrasi ve Özgürlükler Adası gezisine Yalova’yı temsilen Sevim Göğez Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Pelin Uçar ve 7F sınıfı öğrencilerinden Nilüfer Özdemir katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 01:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 01:48
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Demokrasi ve Özgürlükler Adasında Yalova’yı temsil ettiler

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "27 Mayıs"ın yıl dönümü dolayısıyla 81 ilden gelen öğrenci ve öğretmenlerle Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti. Türkiye'nin 81 ilinden Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na gelen katılımcılar, Bakan Tekin'in ziyareti öncesinde, 27 Mayıs 1960 darbesine dair hatıra noktalarını deneyimledi.

 

BAKAN YUSUF TEKİN’LE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Programa Yalova Sevim Göğez Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Pelin Uçar ve 7F sınıfı öğrencilerinden Nilüfer Özdemir de katıldı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le tanışıp hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı bulan Pelin Uçar ve Nilüfer Özdemir, Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi'nde Türkiye'nin yakın tarihini öğrendi. Yerine Ulaşmayan Mektuplar Anıtı'nı, Karanlıktan Aydınlığa Açık Hava Sergisi'ni ve Adnan Menderes Müzesi'ni ziyaret eden Pelin Uçar ve Nilüfer Özdemir, Yassıada'daki mahkumiyet odasına tanık oldu. 24 saat boyunca yanan Demokrasi Feneri'nde ve Demokrasi Meydanı'nda gezen Pelin Uçar ve Nilüfer Özdemir, Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le birlikte Yassıada yargılamalarını anlatan ve mahkeme anının canlandırmasını içeren sinevizyon gösterimini izledi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.