Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e çağrı: "Soykırıma varan operasyonların derhal durdurması çağrımızı yineliyorum"

Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vuruyor. İsrail'in Filistin'e karşı şiddetli saldırılar sonucunda sivil halktan binlerce ölü ve yaralı var. İsrail saldırılarında artık orantısız güç kullanırken adeta sivil halkı yok sayıyor! İsrail'in Filistin' e karşı bu acımasız tutumunna karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'e çağrıda bulundu... İşte ayrıntılar..

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e çağrı:  "Soykırıma varan operasyonların derhal durdurması çağrımızı yineliyorum"

Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vuruyor. İsrail'in Filistin'e karşı şiddetli saldırılar sonucunda sivil halktan binlerce ölü ve yaralı var. İsrail saldırılarında artık orantısız güç kullanırken adeta sivil halkı yok sayıyor!İsrail'in Filistin' e karşı bu acımasız tutumunna karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'e çağrıda bulundu... İşte ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  çatışmaların ilk gününden itibaren Gazze'deki sivil halk için yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştiriyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan sivil halk için arabulucukta önemli bir görev üstlenmiş durumda.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi trafiğiyle ve bütün taraflarla iletişim kurabildiği için deta barış elçisi ve arabulucu rolünü sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Soykırıma varan operasyonları derhal durdurun" dedi.

"Bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğansosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'e karşı   şu ifadelere yer verdi. "Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesi daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyecektir.

Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle abad olunmaz.İsrail yönetimi, hatadan geri dönmek, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır."

Batılı ülekere de çağrıda bulundu

Ayrcıa Erdoğan Batılı ülkelere de çağrıda bulunarak "Batılı ülkelerin teşvik ettiği, Batılı medya kuruluşlarının adeta meşrulaştırma yarışına girdiği bu cinnet furyasından bölgemizin bir an önce kurtarılması gerekmektedir.Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek olmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.


Erdoğan: "Soykırıma varan operasyonlarını derhal durdurması çağrımızı yineliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca: "İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarının kapsamını asla genişletmemesi ve soykırıma varan operasyonlarını derhal durdurması çağrımızı yineliyorum.Müslümanların, Yahudilerin, Hristiyanların ve bu topraklarda yaşayan herkesin emniyetini garanti edecek yeni mekanizmaların kurulmasıyla bölgemizin kalıcı istikrara kavuşacağına inanıyoruz.Türkiye, daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması ve Filistin’deki çatışmaların geri dönülmez noktaya varmadan çözümü için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir." dedi


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.