Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alman gazeteciye sert tepki: İnsani ve vicdani sorular sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmek için Almanya’ya gitti. Erdoğan ve Scholz görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamak için kameralar karşısına geçti. Erdoğan soruları yanıtlarken kendisine Hamas’ı neden savunuyorsunuz diye soran gazeteciye sert bir tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 10:53
Kaynak: Hilal Baldemir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alman gazeteciye sert tepki: İnsani ve vicdani sorular sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberinde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile birlikte 17 Kasım Cuma günü Berlin'e gitti.

Ziyarette bir araya gelen Erdoğan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nasıl önlenecek?" sorusu masaya yatırdı ayrıca Erdoğan-Scholz görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler de ele alındı. Gelecek yıla ilişkin ticari anlaşmalar ve ortaklıklar görüşüldü.

İki lider görüşmelerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu ve sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Alman gazeteciden Hamas sorusu

Alman gazeteci Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Hamas’ın İsrail’e olan terör saldırısından sonra açıklamalarınız NATO ülkeleri arasında bir rahatsızlık oluşturdu. İsrail’in varoluş hakkını kabul ediyor musunuz? İsrail’e faşist devlet dediniz bunu hangi gerekçelere dayandırıyorsunuz” şeklinde bir soru sordu.

Bu soru karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman gazeteciye adeta ayar niteliğinde bir cevap verdi.

Türkiye'nin NATO için kritik önem arz eden bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, "İsrail'in kiliseleri vurmasından rahatsız olmuyor musunuz?" dedi.

"İnsani ve vicdani sorular sorun"

Türkiye'nin yaptırımlarla tehdit edilemeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteciye "İnsani ve vicdani sorular sorun" yanıtını verdi.

"Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil"

Erdoğan açıklamasında, “Öncelikle NATO'nun önde gelen ülkelerinden bir tanesi ilk beşin içerisinde yer alan bir ülkeyiz Türkiye olarak. Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil. Şu anda NATO'nun içerisinde düşüncesi, kanaati kimin ne olursa olsun.” dedi.

"İsrail'in kiliseleri vurmasından rahatsız olmuyor musunuz?"

Konuşmasının devamında, “Rusya-Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor, Ukrayna'nın. Türkiye olarak biz Ukrayna ile de görüşüyoruz Rusya'yla da. Ama 33 bin ton tahıl koridorundan bütün o tahılı Avrupa'ya, Afrika'ya götüren biz olduk. Şu anda diyorsunuz ki yüzlerce, bakın ben size yüzlerce demiyorum binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü? Öldürdü. Hastaneleri yok etti mi? Etti. İbadethaneleri, camii, kilise vuruyor mu? Vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsız oluyorum. Peki sen bir Hıristiyan olarak bundan rahatsız oluyor musun, buna tavır koyuyor musunuz? Buna da tavır koyun.” İfadelerini kullandı.

"Dünyada savaş uçakları üreten bir tek Almanya mı?"

Erdoğan soruya cevap verirken son olarak, “Bakın Almanya, İsrail'e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor. Eurofighter konusunda da Almanya verir veya vermez. Dünyada savaş uçakları üreten bir tek Almanya mı? Şu anda İnsansız Savaş Uçakları konusunda Türkiye önemli bir noktaya gelmiştir. Bir basın mensubu olarak bize böyle sorular sormayın. Sorular insani olsun. Bizde cevaplarını ona göre verelim” ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.