Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı açıkladı: Bayram tatili kaç gün olacak? Ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek 2024?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Ramazan Bayramı tatili süresi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarıyla netlik kazandı. Özellikle bu yıl, okullardaki ara tatilin ve Ramazan Bayramı'nın çakışmasıyla tatil süresi merak konusu oldu. Bayram tatilinin kaç gün olacağı ve ne zaman başlayacağı hakkındaki detaylar ise büyük bir ilgiyle araştırılıyor. Peki, bayram tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Bayram tatili 9 gün mü? İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 23:34
Kaynak: Hilal Baldemir
Cumhurbaşkanı açıkladı: Bayram tatili kaç gün olacak? Ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek 2024?

Ramazan Bayramı tatili, 2024 yılında nisan ara tatiliyle birleşerek dikkat çekiyor. Kamuoyunun merak ettiği konulardan biri ise bu tatilin ne zaman başlayacağı ve kaç gün süreceği. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, 2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.

Bayram tatili 9 gün mü? Kaç gün?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, kamu çalışanlarına 9 günlük bir tatil müjdesi verdi. Buna göre, Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük süre idari izinli sayılacak ve böylece kamu çalışanları, salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil fırsatı yakalayacak.

Kamu çalışanları için belirlenen tatil süresi şu şekilde olacak: Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife günü idari izin olarak belirlendi. Böylece kamu çalışanları, bayram tatilini 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar günü sona erecek şekilde değerlendirebilecekler.

Erdoğan yaptığı açıklama da "Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik" diyen Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.