Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık Belediyesi'nde en düşük maaş 25 bin 348 TL oldu

Çınarcık Belediyesi, Belediye Limited Şirketi ve Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği personellerini ilgilendiren sendika görüşmelerini sonuçlandırdı. Görüşmeler sonucunda, 286 işçinin sosyal haklarındaki gerekli düzenlemeleri kapsayan sözleşme imzalandı. Sözleşme ile işçilerin en düşük maaşı 13 bin 500TL’den 25 bin 348TL’ye çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 10:58
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Çınarcık Belediyesi'nde en düşük maaş 25 bin 348 TL oldu

Çınarcık Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, belediyede çalışan Belediye Limited Şirketi ve Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği personellerinin sosyal haklarına ilişkin sendika görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerin son oturumu Çınarcık Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar ve işçi temsilcileri katıldı.

Görüşmelerin temel odak noktası, çalışanların maddi haklarını güçlendirmeyi sağlamak oldu. Bu kapsamda alınan kararlar çerçevesinde, işçilerin en düşük maaşı 13 bin 500TL’den 25 bin 348TL’ye yükseltildi. Ayrıca, işçilerin diğer sosyal haklarında da iyileştirmeler yapıldı.
Anlaşma, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ile Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Numan Soyer, çalışanların ekonomik şartlarda daha rahat bir nefes alabilmeleri ve yaşam standartlarını yükseltebilmeleri adına bu kararları aldıklarını söyledi. Soyer, bu anlaşmanın sadece çalışanların değil, aynı zamanda belediyenin birlik ve dayanışma içerisinde daha güçlü bir şekilde ilerlemesine de katkı sağlayacağını belirtti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.