Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova Örgütü'nde neler oluyor? CHP Yalova'da çatlak mı var? CHP Armutlu İlçe Bakanı İstifa mı ediyor? CHP Yalova'da kurultay delegesi kavgası mı yaşandı?

Yalova Cumhuriyet Halk Partisi 12.Olağan Kongresi gerçekleşti. Seçime tek listeyle gidildi ama seçim bittikten sonra en çok konuşulan Kurultay Delegeleri oldu .Erdem Doğancı, Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, Çınarcık İlçe Başkanı Hasibe Birgin, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, ve Erdem Doğancı'nın en büyük destekçisi olan Savaş Kaşıkçı ve Mehmet Gürel'i kurultay delegesi yazınca partide ortalık karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP Yalova Örgütü'nde neler oluyor? CHP Yalova'da çatlak mı var? CHP Armutlu İlçe Bakanı İstifa mı  ediyor? CHP Yalova'da kurultay delegesi kavgası mı yaşandı?

 CHP Armutlu İlçe Başkanı Ali Çetinkaya 1 Ekim Pazar günü, Yalova Halk Eğitim merkezinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 12. Olağan Kongresini protesto ederek katılmadı ve daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden CHP Armutlu Örgütünün yok sayıldığını iddia eden sitem dolu sözler yayınladı.

Armutlu İlçe Başkanı Çetinkaya yayınladığı yazıda, söze “sevgili dostlarım bugün hem hüzünlü hem de haklı bir kızgınım. Ben doğruyu söylemeye her zaman olduğu gibi devam edeceğim. CHP Armutlu Örgütünü yok sayan, CHP Yalova Örgütünü yöneten zihniyeti bizde yok sayıyoruz.” Diye başladı ve sözlerine devam etti. “Daha göreve geleli 1 ay bile olmayan ilçe başkanları ve her dönemin adayları kurultay delegesi olmaya layık görülürken, biz hangi kategoriye giremeyerek layık görülmedik anlayamıyoruz. Aslında anlıyoruz da anlamamazlıktan geliyoruz, fakat kendileri bilir. Partimizi kendi çıkarı için kullanan, adeta çete vari ve demokrasiyle alakası olmayan bir şekilde bu tüm örgütün bilgilerini eline alıp, bilgisayar başında her şeyi birkaç kendini uyanık sananla dizayn edip, Yalova Milletvekilinin tüm uğraşlarına rağmen istişareye hiçbir şekilde yanaşmayıp kendi bildiklerini okuyan, aday olmak isteyenlerin aday olmalarını adeta delege ağası edasıyla engelleyip, il başkanlığına çöken zihniyeti kınıyorum.” Dedi.

 Çetinkaya'dan öfke dolu sözler

Öfkeli sözlerle açıklamaya devam eden Armutlu İlçe Başkanı Ali Çetinkaya “ Kırmızı ve Gençleştir sloganıyla gelip partiyi Yalova’nın emekliler lokalına çeviren Yalova’nın en küçük belediye başkanını kurultay delegesi yazıp, Yalova ilinin girdiği her seçimi tüm imkansızlıklara rağmen kazanan Yalova Belediye Başkanını yok sayıp kurultay delegesi yazmayan, birilerinin kumandasında olan, geçen dönemde birilerinin kumandasıyla seçilmeyip adeta atanarak Merkez İlçe Başkanı olan bu dönemde aynı şekil İl Başkanı olduğunu zanneden, geçen seferki Yalova Belediyesi Başkanlık Seçimini 18. Sıra Meclis Üyesi Adayı olabilen, daha İl Başkanı olmadan ilçeleri birbirinden ayıran, ayrımcılık yapan Armutlu, Altınova ve Termal’i yok sayan ve hangi yüzle gelerek bu ilçeler ile nasıl çalışacağını çok merak ettiğim kendini İl Başkanı oldum sayan bu zihniyeti kınıyorum. “Dedi, sonrasında ise duyduğu üzüntüyü ve siniri ifade edebilmek adına “Unutmayalım ki Yalova Türkiye’nin en küçük ilidir, sizi de görmezden gelirler. Umarım işte o zaman bizleri anlarsınız. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Biz kişilerin değil partimizin hizmetkarıyız.” Diyerek ekledi “Dünya Sultan Süleyman’a kalmadı bu zihniyete hiç kalmayacak ve inşallah bizlere yaşattıkları gibi birilerinin yine hayalleri suya düşecek ve Genel Merkezden yine hüsrana uğrayacak”

Haber/ Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.