Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan sokak hayvanlarına dikkat çekti: ‘’OYUM HAYIR’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘yasayı geri çek’ dedi ve CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’i de kampanyaya katılmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 12:18
Kaynak: Murat Can Aytemur
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan sokak hayvanlarına dikkat çekti: ‘’OYUM HAYIR’’

Son günlerde gündem olan sokak hayvanları ile alakalı olarak çıkan kanun, çok sayıda vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Düzenlenen yasa pek çok kişinin gözünde hayvan katliamı olarak değerlendirildi ve gerek sosyal medya gerekse de alanlarda yasanın geri çekilmesi ile alakalı olarak çeşitli kampanyalar düzenlendi.

‘’OYUM HAYIR’’

Çoğu kesim bu yasanın vicdanları sızlatacak bir hareket olduğunu söyledi. CHP Yalova Milletvekili ve Milli Savunma Komisyon Üyesi Tahsin Becan da sokak hayvanları hakkında düzenlenen yasaya karşı çıkan isimler arasında yer aldı. Becan yaptığı paylaşımda, ‘’Sokakta yaşayan hayvanların, esaret ve ölüme mahkum etmek için hazırlanan yasa teklifine karşı oyum hayır. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat ve yeniden yaşat. Sevgili yol arkadaşım Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bu çağrıya sende ses olur musun?’’ ifadelerine yer verdi.

Yasa teklifi, toplumda büyük tepkilere yol açmış ve hayvanseverlerin, sosyal medya üzerinden ve sokakta düzenledikleri kampanyalarla yasanın geri çekilmesi taleplerini dile getirmelerine neden olmuştu. Becan'ın bu açıklamasıyla birlikte, sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerde toplumsal duyarlılık ve vicdanî hassasiyetin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.