Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova İl Başkan Adayı Kim? CHP Yalova Kurultay delegeleri kim olacak? CHP Yalova örgütü kimi destekliyor?

CHP'de Olaylı bir şekilde kongreler devam ederken parti değişimciler ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etmek isteyenler arasında adeta ikiye bölündü. Peki CHP Yalova'da Neler Oluyor? CHP Yalova Kongresi ne zaman? CHP Yalova İl Başkan Adayı Kim? CHP Yalova'da Kurultay Delegeleri Kim olacak? Vefa Salman Kurultay delegesi olabilecek mi? Yalova'dan Ekrem İmamoğlu'yla görüşen kim? işte tüm bu sorunların cevapları

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP Yalova İl Başkan Adayı Kim? CHP Yalova Kurultay delegeleri kim olacak? CHP Yalova örgütü kimi destekliyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor. Olaylı bir şekilde kongreleri devam ederken parti değişimciler ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etmek isteyenler arasında adeta ikiye bölündü.

1 Ekim Pazar Günü Kongre Var

1 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan 12. Olağan Yalova İl Kongresi’nde muhtemelen tek listeyle gidilecek. Geçtiğimiz Cumartesi günü Parti il binasında basın açıklamasıyla adaylığını duyuran Erdem Doğancı resmen aday oldu. Karşısına henüz bir aday çıkmayan Doğancı, parti il binasındaki açıklamasında “Yalova’dan sadece 1 milletvekili çıkartabildik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşküne göndermeyi hedeflerken, kendisini gönderemedik. Bu inanmışlığı toplumda olduğu gibi bende de büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntüye sebep oldu. Ancak bizlerin CHP’lilerin karamsar olmaya, umutsuzluğa kapılmaya hakkı yoktur” dedi.   Yaptığı açıklamada net bir şekilde ne Özgür Özel’i ne Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek vermese de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açan Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman’ı yazıp yazmayacağı örgüt tarafından hala merak konusu.

Rengini belli etmedi ama…

Yaptığı basın açıklamasında tarafını açıkça belli etmeyen Erdem Doğancı’nın tek başına gireceği seçimde CHP Kurultay’ında Genel Başkana oy verecek delegelerin kim olacağı ve kurultayda kimi destekleyeceği adeta sır gibi saklanıyor. Genel başkan destek kararırının örgüt içinde kurultay delegeri belli olup Yalova Kongresi’nden sonra yapılacak adeta partililer tarafından küçük kurultay olarak nitelendirilen İstanbul İl Kongresi’nde Cemal Canpolat yahut Özgür Çelik’in seçilmesinin ardından netleşeceği söyleniyor.

Ekrem İmamoğlu ile görüşmeye giden kim?

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında aldığı yenilgiden sonra Yalova’da eski CHP il başkanı Mehmet Gürel’in bazı merkez ilçe yöneticileri ve il yöneticileriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ya görüşmek için İstanbul’a gittiği söyleniyor. İstanbul’a giden Mehmet Gürel’in yakın kurmayları arasında İl Başkan Adayı Erdem Doğancı’nın olup olmadığı ise net olarak bilinmiyor. Mehmet Gürel eşliğinde giden ekibin değişim ekibinin fitilini ateşleyenlere açık destek için söz verdikleri söyleniyor.

Kaçak dövüşmeyen Vefa Salman

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için zehir zemberek açıklamalarda bulunan Belediye başkanlığı görevinden istifa edip Milletvekilli aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Vefa Salman'ın parti meclisinde görev almak istediği herkesçe biliniyor. Vefa Salman'ın sosyal medya hesaplarından dahi Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açtığı ve karşında yerel alan Özgür Özel'i desteklediği herkesçe artık biliniyor. Bu da parti içinde değişimden yana olduğunu ve rengini açıkça belli eden Salman partililerce takdir topluyor.

İlgili İçerikler
CHP 'de Kurultay tarihi belli oldu mu? CHP Parti Meclisi bugün toplandı mı? CHP  Parti Meclisi'nde alınan kararlar ne oldu? Kemal Kılıçdaroğlu Aday mı?  CHP'de tüzük kurultayı ne zaman olacak?
CHP 'de Kurultay tarihi belli oldu mu? CHP Parti Meclisi bugün toplandı mı? CHP Parti Meclisi'nde alınan kararlar ne oldu? Kemal Kılıçdaroğlu Aday mı? CHP'de tüzük kurultayı ne zaman olacak? Haber
CHP  İstanbul İl Kongresi ne zaman? CHP İl Kongresi'nde kimler aday? CHP il kongresi öncesinde yaşananların perde arkası ne?
CHP İstanbul İl Kongresi ne zaman? CHP İl Kongresi'nde kimler aday? CHP il kongresi öncesinde yaşananların perde arkası ne? Haber
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan konut krizine yönelik açıklamalarda bulundu:
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan konut krizine yönelik açıklamalarda bulundu: "Barınma krizi betonlaştı, kira davaları katlandı" Haber
CHP 'de Kurultay tarihi belli oldu mu? CHP Parti Meclisi bugün toplandı mı? CHP'de alınan kararlar ne oldu? Kemal Kılıçdaroğlu Aday mı?
CHP 'de Kurultay tarihi belli oldu mu? CHP Parti Meclisi bugün toplandı mı? CHP'de alınan kararlar ne oldu? Kemal Kılıçdaroğlu Aday mı? Haber
Yalova Eski Belediye Başkanı Vefa Salman CHP Genel Merkeziyle ipleri kopardı! Salman yeniden belediye başkan adayı mı? Salman Parti meclisine girecek mi?  CHP Yalova kurultay delegeleri belli oldu mu?
Yalova Eski Belediye Başkanı Vefa Salman CHP Genel Merkeziyle ipleri kopardı! Salman yeniden belediye başkan adayı mı? Salman Parti meclisine girecek mi? CHP Yalova kurultay delegeleri belli oldu mu? Haber
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.