Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova'da Neler Oluyor? CHP Yalova Kongresi ne zaman? CHP Yalova İl Başkan Adayı Kim? CHP Yalova'da Kurultay Delegeleri Kim olacak? Vefa Salman Kurultay delegesi olabilecek mi?

CHP Yalova İl kongresi'ne sayılı günler kala kazan kaynamaya başladı. Yalova'da sokakta insanlar şimdiden CHP Yalova'da Neler Oluyor? CHP Yalova'da Ne Zaman kongreye gidecek? CHP Yalova İl Başkan Adayı Kim? CHP Yalova'da Kurultay Delegeleri Kim olacak? Vefa Salman Kurultay delegesi olabilecek mi? sorularını soruyor

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP Yalova'da Neler Oluyor? CHP Yalova Kongresi ne zaman? CHP Yalova İl Başkan Adayı Kim? CHP Yalova'da Kurultay Delegeleri Kim olacak? Vefa Salman Kurultay delegesi olabilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP partisinde kazan kaynamaya başladı.
CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim hareketinin başında olduğu iddia edilirken. CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlığını açıklaması ve geçtiğimiz hafta yapılan İzmir, Konya kongrelerinde çıkan arbede sonrasında parti içinde sular bir türlü durulmuyor.
CHP Genel Merkezinde'ki hareketlilik ve dalgalanma Yalova'ya da yansıdı. 3 Eylül pazar günü gerçekleştirilen CHP Merkez ilçe kongresi sessiz sakin geçmesine rağmen dedikoduları da beraberinde getirdi. 

Kemal Sürel İlçe Başkanı Oldu Ama...

Tek listeyle seçime giren Kemal Sürel partinin eski yöneticilerinden olup yıllarca Cumhuriyet Halk Partisi'ne emek vermiş emekli  bir öğretmen. Kongrede yöneticilerini tanıtmak için sahneye çıkan Kemal Sürel'in 15 kişilik yönetim kadrosundan sadece 10 kişinin sahneye çıkması parti de büyük bir hüsran ve akıllarda soru işareti yarattı.

Kongre Salonun'da Kılıçdaroğlu Afiş Krizi

CHP Merkez İlçe Kongresi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Delegerin yarısından fazlasının kongreye gelmemesi ve katılımın az olması Yalova CHP örgütünde bir kırgınlığın bariz göstergesi oldu. Katılımın az olmasına rağmen oy kullanmaya gelen delegeler salona girdiklerinde büyük bir şok  yaşadı. CHP kongrelerinde her zaman yer alan Genel Başkan Kılıçdaroğlu afişi asılmadı. Bu da parti içindeki bazı kişiler tarafından rahatsızlık yarattı.

Belediye Meclis Üyelerinin Hiç Biri Delege Yazılmadı
Kırmızı listeyle delegelerin karşına çıkan Kemal Sürel,  103 kişilik yaptığı delege listesinde CHP Yalova merkez ilçeden seçilmiş Belediye Meclis üyelerinin hiç birisini listeye almadı. Listeye giremeyen meclis üyeleriden bazısı  geçmişte ilçe başkanlığı, il yöneticiliği ve milletvekilli adayı olmasına rağmen listeye zinhar alınmadı.  Bununla beraber Kemal Sürel'in ilçe yöneticisi seçilen ekip arkadaşlarının da  bazıları ne yazık ki delege olarak listeye yazılmadı.

Vefa Salman'ın Kurultay Delegesi Olacak mı?
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için zehir zemberek açıklamalarda bulunan Belediye başkanlığı görevinden istifa edip Milletvekilli aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Vefa Salman'ın ,il başkanlığına talip olan Erdem Doğancı'nın listesinden Kurultay delegesi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Vefa Salman'ın sosyal medya hesaplarından Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açtığı ve karşında yerel alan Özgür Özel'i desteklediği herkesçe artık biliniyor.

Merkez İlçe Yönetimi Ankara'da

Bütün bu olaylar yaşanırken bir yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bir yandan değişim çağrısı yapan  Genel Başkan adayı Özgür Özel kendilerine taraftar ararken CHP merkez ilçe başkanı Kemal Sürel soluğu Ankara CHP Genel Merkez'inde aldı ve sosyal medyadan Kemal Kılıçdaroğlu ile fotoğraf paylaştı

Erdem Doğancı Sessizliğini koruyor....
Karşına henüz bir aday çıkmayan Erdem Doğancı'nın 1 Ekim Pazar günü yapılacak olan CHP Yalova İl kongresinde tek aday olarak delegerin karşısına çıkması bekleniyor. Erdem Doğancı'nın yerel seçimde belediye ve il genel meclis üyesi olmak isteyen il yöneticileri dışında aynı kadrolarla yönetime talip olduğu söyleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.