Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova'da İl Başkanı Seçildi mi? CHP Yalova'da İl Başkanı kim oldu CHP Yalova'da İl yönetiminde kimler var?

1 Ekim Pazar günü Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 12.Olağan Kongresi’nde tek liste ile gidilen İl Başkanlığı seçiminde il başkanı ve il yönetici belli oldu. İşte CHP Yalova'nın yeni yüzleri

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP Yalova'da İl Başkanı Seçildi mi? CHP Yalova'da İl Başkanı kim oldu CHP Yalova'da İl yönetiminde kimler var?

1 Ekim Pazar günü Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 12.Olağan Kongresi’nde tek liste ile gidilen İl Başkanlığı seçiminde Erdem Doğancı Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı seçildi.

Düzenlenen Yalova İli Cumhuriyet Halk Partisi 12.Olağan Kongresi CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Millet İttifakı İl Başkanları ve belde, belediye başkanları katılımı ile gerçekleşti. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ile başlayan kongrede görevini Doğancı’ya teslim etmiş olan Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç Açılış konuşması gerçekleştirdi. Ülke hakkında görmüş olduğu sıkıntılardan ve sorunlardan bahsederek konuşmasına başlayan Muttalip Tunç devamında ise, ‘’Bazıları tarafından İl Yönetimi çalışmadı gibi laflar duyulmuş olsa da ben şimdi size çalışmalarımızdan bahsedeyim’’ diyerek ‘’Göreve geldiğimiz Mart 2020 tarihinden itibaren hemen ardından bir covid dönemi geçirdik ve bu dönemde özellikle 65 yaş üstü bütün üyelerimizi arayarak, ihtiyaçlarını karşıladık, tüm ilçeleri gezdik, esnafımızı gezdik, sivil toplum kuruluşlarımızı gezdik yani kısa bir deyişle ilimizi taradık. Genel başkanımız geldi kendilerini burada ağırladık ve STK’lar ile olan programlarını yaptık. Her ay esnafımızı ve köylerimizi gezerek hal ve hatırlarını sorduk. Oyuncaksız çocuk kalmasın projesi oluşturarak, oyuncağı olmayan çocuklarımıza oyuncak temin ettik. Örgüt toplantıları gerçekleştirdik, ancak ne yazık ki daha çok örgüt toplantısı yapmadınız diyenleri toplantılarda göremedim. Her ay ilçe başkanlarımız ile toplantı yaparak ilçe sorunlarımızı tartıştık ve gidermeye çalıştık. Üye sayımızı 5 binin üzerine çıkardık ve geçirdiğimiz seçimde tam olarak olmasa da başarılıyız. Asıl olan iktidar olmaktır, genelde iktidarı kaçırdık ama yerelde yakalayabiliriz. Bu seçimi alabiliriz yeter ki isteyelim yeter ki yönetime destek verelim.’’ Dedi."

"Cumhuriyet Halk Partisinin kongreleri demokrasi şölenidir’’   

Kongrenin devamında ise kongrenin Divan Kurulu’nda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan bir konuşma yaparak, genel seçimlere büyük bir umutla gidildiğinden bahsetti ve Türkiye hakkında görüşlerini aktardı devamında ise ‘’Hücrelerimizi yenileyerek kurultaya gideceğiz, ancak Cumhuriyet Halk Partisinin kurultay delegeleri, partinin geleceğine karar verebilir. Cumhuriyet Halk Partisinin kongrelerinde demokrasi vardır, özgürlük vardır, barış vardır, kardeşlik vardır ve orası demokrasi şölenidir.’’ Dedi.  Devamında kürsüye gelen ve konuşma gerçekleştiren bir diğer kişi ise İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek oldu. Zeybek yaptığı konuşmada Gezi Olayları ile alakalı bir konuşma gerçekleştirerek konuşmasına başladı ve ‘’Gezi bizim onurumuzdur, gururumuzdur’’ dedi. Sonrasında ise Cumhuriyet Halk Partisinin ülke genelinde gördüğü sıkıntılardan bahsetti ve Yalovalılara 2019 seçimlerinde İstanbul’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

‘’Birlikte olabilirsek başarıyı elde ederiz’’
 

Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak ‘’Birlikte olabilirsek başarıyı elde ederiz’’ dedi. Sonrasında ise ana kurultaya yaklaşıldığını belirtti. Sözlerine devam eden Becan, ‘’Tüzüğümüzde ciddi değişiklikler yapmamız lazım yoksa kişilerin değişmesi çok bir anlam ifade etmiyor. Tüzüğümüzde bir sürü eksiklikler var ve ben inşallah tüzüğümüzün oluşturulmasında görev alacağım, o sözü de aldım, elimden geleni yapacağım ve aynı zamanda büyük oranda belediyeleri de alacağımıza inanıyorum. Herkes beyaz bir sayfa açsın sevgi saygı çerçevesi içerisinde bu işi başaralım.’’ Dedi.

‘’Sahaya inmeli ve en önde saf tutmalıyız’’

Tek liste ile gidilen seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yeni Yalova İl Başkanı seçilen Erdem Doğancı gerçekleştirdiği konuşmada ilk olarak siyasi hayatında yaptığı görevlerden bahsetti ve konuşmasına devam etti, ‘’Edindiğim tecrübeler ile karşınızda Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı olarak bulunmaktayım. Siyasi hayatım boyunca birçok seçimde görev aldım, kimi zaman direklerin tepesine bayrak astık kimi zaman elimizde camsil ile sticker yapıştırdık kimi zaman da slogan atıp broşür dağıttık. Yani sizler gibi Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş neferler gibi bu partinin emektarlarından biriyim.’’ Dedi. Sonrasında ise genel seçimler sonucunda yaşadığı hayal kırıklığından bahsederek üzüntüsünü dile getirdi. Konuşmasına devam eden Doğancı,’’ bir an önce silkelenerek önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık yapmalıyız, tıpkı ruhumuzda olan Kuva-yi Milliye gibi, ruhumuzda olan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti gibi bugün tekrar sahaya inmeli ve en önde saf tutmalıyız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek bir görevi vardır o da budur.’’ dedi. Sonrasında ise yeni İl Başkanı Erdem Doğancı İl Yönetimini tanıtmak üzere sahneye davet etti, isimler şu şekilde idi;


-Yönetim Kurulu Asil
Fatih Ablay, Güneş Acar, Onur Akkoyunoğlu, Recai Arıcı, Nihat Atam, Selin Bayraktar, Selahattin Can, Devrim Cantürk, Feza Deveci, İsa Elal, Murat Güldağ, Nedim Güler, Çiğdem Köroğlu, Şenol Oğur, Öykü Okuyan, Yalçın Özçelik, Feriha Özen, Rıfat Özgün, Ali Haydar Polat, Seçil Polat, Aysel Sansar, Mediha Sevindik, Devrim Taş, Çetin Tavlaşoğlu, Burak Tavşan, Doğukan Tekin, Latife Didem Uyanık, Ayla Yakut, Handan Yüce.

-İl Disiplin Kurulu Asil 
Savaş Dinçer, Rasim Köse, Çetin Umut Günay, Vahdettin Altın, Veysel Çağlar, Ali Ceylan, Füsun Güral, Erol Arabacı, Çetin Gürkal
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.