Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel! CHP'nin yeni genel başkanı kim oldu? CHP'de kim kazandı? CHP'de değişimciler mi kazandı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor. CHP'de ki Olaylı kongreler sonunda bitti. Bugün gerçekleşen CHP kurultayında ana muhalefette heyecan dorukta. Peki, CHP'nin yeni genel başkanı kim oldu? CHP Kurultayı'nda kim yarışı kazandı? CHP'de kim genel başkan oldu? CHP'de değişimciler mi kazandı? İşte tüm bu soruların yanıtları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 02:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 04:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel! CHP'nin yeni genel başkanı kim oldu? CHP'de kim kazandı? CHP'de değişimciler mi kazandı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor. CHP'de ki Olaylı kongreler sonunda bitti. Bugün gerçekleşen CHP kurultayında ana muhalefette heyecan dorukta.  Peki,  CHP'nin yeni genel başkanı kim oldu? CHP Kurultayı'nda kim yarışı kazandı? CHP'de kim genel başkan oldu? CHP'de değişimciler mi kazandı? İşte tüm bu soruların yanıtları haberimizde...
CHP adeta değişimciler ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etmek isteyenler arasında adeta ikiye bölündü. İl ve ilçelerde tamamlanan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra büyük bir atak yapan değişimciler, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yönetimi kazandı.Son dönemlerde Türkiye’deki siyasetine en önemli konuları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşecek olan kurultay vardı. Ve kurultayda yeni genel başkan belli oldu...

Seçim İkinci Tura Kaldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 38. olağan kurultayında yarıştığı Özgür Özel yarıştığı seçim 2. tura kaldı. Heyecan dorukta. Oy sayımı yapıldı. CHP'de salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İlk oylamada 18 oy geçersiz olarak saylırken Özgür Özel 682  oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu 664 oyda kaldı.

Özgür Özel  Yeni Başkan

CHP 38.Olağan Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Özgür Özel'in 18 oy farkı üstünlüğüne rağmen salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. CHP delegeleri salona tekrar giderek genel başkanını seçmek için yeniden oy vermeye gittiler. CHP'nin yeni Genel başkanı ve oranlarını açıklamak üzere salona Divan Başkanı ve değişimcilerin öncüsü olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı.  Böylece CHP'nin yeni genel Başkanı Özgür Özel oldu ve salonda değişimciler kutlama yapmaya başladılar. Böylece Cumhuriyet Halk Partisi'nde 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu sona erdi ve yeni Genel Başkan Özgür Özel oldu.  İkinci turda Özgür Özel 812 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.

1370 Delege 

CHP yeni genel başkanını seçmek için  Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kurultayda, delegelerin bulunduğu alanda, değişimciler ve genel merkez destekçilerinin bulunduğu kısımda  ara ara bazı gerginlikler yaşandı. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, dün ve bugün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. Yapılan kongrede 1370 delege partinin önce genel başkanını belirlerken sonra  Yüksek Disiplin Kurulu ve parti meclisini belirlemek üzere oy kullanacak.

Kemal Kılıçdaroğlu çekildi iddiası

Kurultayda 682 oy alan Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'na karşın üstünlük sağlanmasına rağmen salt çoğunluk sağlanamadığı için Genel Başkanlık seçimi ikinci tura kaldı.  Genel Başkanlık seçiminin ikinci tura kalmasının ardından kongre salonunda değişik olaylar yaşandı. Alınan bilgilere göre  ikinci tur seçimi yapılırken İstanbul Büyükşehşir Belediye Başkanı Ekrem İmamooğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  Ekrem İmamoğlu'nun odasında başbaşa bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi. Görüşme sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesini beklenirken yine de beklenen olmadı ve Kılıçdaroğlu ikinci turda da devam kararı aldı. Kemal Kılıçdaroğlu çekilme söylentilerine karşı kurultay salonuna gelerek oyunu kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Yüzüme söyleseydin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 38. olağan kurultayında yarıştığı Özgür Özel'in ağır eleştirilerine yanıt verdi. Keşke burada anlattıklarını, uzun süredir benimle çalışırken yüzüme söyleseydin" dedi. Bunun yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu "Hangi aşamada?.. Hala benim ABD'ye, İngiltere'ye niye gittiğimi arkadaşım hala öğrenmemişse… Ya Türkiye'ye teknoloji getireceğiz. Dünyanın bir numaralı üniversitesine, MIT'e gidiyorum. Hala ondan haberi olmayan bir kişi varsa ve partide görev yapıyorsa beni dinlemiyor demektir" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.