Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Vekil Becan meclis kürsüsünden hükümeti topa tuttu: Çeken yine gariban, yoksul, emekçi oluyor

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, TBMM'de yaptığı konuşmada iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Becan, özel sektöre yönelik ayrıcalıklar sağlandığını vurgularken, halkın ekonomik zorluklar altında ezildiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:38
Kaynak: YALOVA HAYAT
CHP’li Vekil Becan meclis kürsüsünden hükümeti topa tuttu: Çeken yine gariban, yoksul, emekçi oluyor

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, TBMM’de "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" üzerine konuştu. İktidarın ekonomi politikalarını hedef alan Becan, "İktidar, bir takım çıkar gruplarına ayrıcalık tanırken, gariban ve emekçi halkı zor durumda bırakıyor” dedi.

Becan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Çeken yine gariban, yoksul, emekçi oluyor. İktidar, bu öngörüsüz ekonomi politikalarıyla daha çok vergi paketleri getirerek yükü halkın sırtına yüklüyor. Tarım sektörü, çay ve fındık üreticileri kan ağlıyor; milletin efendisi çiftçilerimiz kaderine terk edilmiş durumda.”

Becan, ayrıca iktidarın büyük şirketlere sağladığı teşvikler ve vergi muafiyetlerine de dikkat çekerek, halkın yükünün giderek arttığını dile getirdi. "Vergi yükü halkın sırtına bindirilirken, belirli zümrelere dokunulmuyor” diyen Becan, bu politikaların toplumda adaletsizlik oluşturduğunu vurguladı.

Becan konuşmasının devamında, zincir marketler yasasının önemine değinerek, küçük esnafın bu süreçte büyük marketlerle rekabet edemediğini ve kepenk kapattığını ifade etti. Özellikle ekonomik sıkıntıların arttığı bu dönemde, halkın kredi kartlarına yüklenmek zorunda kaldığını belirten Becan, bu durumun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasını alkışlar eşliğinde tamamlayan Becan, iktidarın ekonomik politikalarına yönelik eleştirilerini dile getirirken, halkın üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.