Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Kurultayında ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan çekildi mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor. CHP'de ki Olaylı kongreler sonunda bitti. Bugün gerçekleşen CHP kurultayında ana muhalefette heyecan dorukta. Peki, CHP Kurultayı'nda kim yarışı kazandı? CHP'de kim genel başkan oldu? CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu yarıştan çekildi mi?

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 02:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 02:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP Kurultayında  ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan çekildi mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor. CHP'de ki Olaylı kongreler sonunda bitti. Bugün gerçekleşen CHP kurultayında ana muhalefette heyecan dorukta.  Peki, CHP Kurultayı'nda kim yarışı kazandı? CHP'de kim genel başkan oldu? CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu yarıştan çekildi mi?

Seçim İkinci Tura Kaldı

CHP adeta değişimciler ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etmek isteyenler arasında adeta ikiye bölündü. İl ve ilçelerde tamamlanan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra büyük bir atak yapan değişimciler, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yönetimi kazandı.Son dönemlerde Türkiye’deki siyasetine en önemli konuları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşecek olan kurultay var. Bugün gerçekleşen kurultayda  ana muhalefette heyecan dorukta. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 38. olağan kurultayında yarıştığı Özgür Özel yarıştığı seçim 2. tura kaldı.

İkinci Tur Muamması

Kurultayda 682 oy alan Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'na karşın üstünlük sağlanmasına rağmen salt çoğunluk sağlanamadığı için Genel Başkanlık seçimi ikinci tura kaldı.  Genel Başkanlık seçiminin ikinci tura kalmasının ardından kongre salonunda değişik olaylar yaşandı. Alınan bilgilere göre  ikinci tur seçimi yapılırken İstanbul Büyükşehşir Belediye Başkanı Ekrem İmamooğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  Ekrem İmamoğlu'nun odasında başbaşa bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi. Görüşme sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesini beklenirken yine de beklenen olmadı ve Kılıçdaroğlu ikinci turda da devam kararı aldı. Kemal Kılıçdaroğlu çekilme söylentilerine karşı kurultay salonuna gelerek oyunu kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.