Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul İl Başkanı kim oldu? Cemal Canpolat Ekrem İmamoğlu'nu neden delege yazmadı? CHP İstanbul kurultay delegeleri kim oldu?

CHP'de Kurultaya sayılı günler kala olaylı kongreler sonrasında en fazla Kurultay delegesine sahip İstanbul'un yeni il başkanı belli oldu. CHP İstanbul il kongresi öncesinde işte yaşanan olaylar...CHP İstanbul Kongresinin perde arkası...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP İstanbul İl Başkanı kim oldu? Cemal Canpolat Ekrem İmamoğlu'nu neden delege yazmadı? CHP İstanbul kurultay delegeleri kim oldu?

CHP'de Kurultaya sayılı günler kala olaylı kongreler sonrasında en fazla Kurultay delegesine sahip İstanbul'un yeni il başkanı belli oldu. CHP İstanbul il kongresi öncesinde işte yaşanan olaylar...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor. CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim hareketinin başında olduğu iddia edilirken, CHP Grupbaşkan vekili Özgür Özel'in genel başkanlığa talip olmasının yankıları hem parti içinde hem de parti dışında  halen sürüyor. 

CHP'de yaşanan olaylı kongrelerden sonra dün gözler İstanbul il kongresine çevrildi. En fazla kurultay delegesine sahip olan CHP İstanbul İl Kongresinde başarı sağlamak her iki aday da adeta kıyasıya yarıştı. Parti kulislerinde de "İstanbul'u alan  Genel Başkanlığı kazanır" sözlerinin iki adayın iştahını daha da kabartan bir hale getirdi ve dün gece son ana kadar kulislerde hareketlilik yaşandı.

 CHP İstanbul İl Kongresi'nde iki adayın yarıştığı kongrede Değişimcilerin ve Ekrem İmamoğlu’nun adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in iken Genel Merkezin adayı eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat idi.


 

Cemal Canpolat Ekrem İmamoğlu’na fena yüklendi

CHP İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat, kürsüdeki konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP  delegelerin oylarını almak için onları işe aldığını söyledi. Canpolat konuşmasında şu sözlere yer verdi: "CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum CHP delegelerini, size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Canan Kaftancıoğlu yuhalandı…

 Canan Kaftancıoğlu 'fiilen' yürüttüğü CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aldığı ceza nedeniyle siyasi yasağından ötürü yeniden aday olmadı. CHP'nin siyasi yasaklı kadın  İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasınıda hüsumet olduğu partililerce biliniyor. Yaptığı açıklamalarda da Genel Başkan Kemal Kılııçdaroğlu'na açık destek veren Kaftancıoğlu'nun kongrede Cemal Canpolat için çalıştı. Kongrede söz alan ve partililere konuşma yapan ve örgütüne son kez il başkanı olarak örgüte  seslenen CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun konuşması genç partililer tarafından sürekli bölündü.  "Kayyum gidecek, Özgür gelecek" sloganları atan partililer Canan Kaftancıoğlu’nu kürsüde adeta konuşturmadı.

Kazanan Değişimciler Oldu

Genel Merkezin Cemal Canpolat’ı desteklemesi ve eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun karşı adaya açık destek vermesine rağmen İstanbul İl Kongresi’nin kazanını İBB Başkanı tarafından desteklenen Özgür Çelik oldu. Özgür Çelik’in kazanmasıyla Değişimciler kurultay öncesi büyük bir üstünlük sağladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde Özgür Çelik ve Cemal Can Polat yarıştı. Başkanlık yarışını 342 oyla değişimcilerin adayı Özgür Çelik kazandı. Cemal Canpolat ise 310 oy alarak kırmızı listeyle girdiği seçimde hem başkanlığa veda etti hem de genel merkeze yakın kurultay delegelerini kaybetti.

Canpolat, Ekrem İmamoğlu Kurultay delegesi yazmadı

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde iki liste yarıştı. Özgür Çelik (beyaz liste), Cemal Canpolat (kırmızı liste) oldu.CHP İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat’ın listesinde gezi direnişinin simgesi haline gelen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ile Deniz Gezmiş’in kardeşi Bora Gezmiş’i yönetim kurulunu listelerinde yer verdi.  Beyaz listede Kurultay delegesi yazılan Ekrem İmamoğlu Cemal Canpolat’ın listesinde kurultay delegesi yazılmadı. Cemal Canpolat, kendilerinin örgütten geldiğini söyleyerek hiçbir belediye başkanına listesinde yer vermedi.

Yeni Başkan Özgür Çelik’ten teşekkür konuşması

CHP İstanbul İl Kongresi’ni kazanan Özgür Çelik seçim sonrası bir konuşma yaptı: “CHP'nin en önemli makamlarından bir tanesine beni layık gören bütün delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Çok gururluyum. Daha b bir başlangıç İstanbul'dan Türkiye'ye umudu yaymanın başlangıcı, yeniden İstanbul'u kazanmanın başlangıcı, tüm Türkiye'yi kazanmanın başlangıcı” dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.