Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanlık Seçimi 2. Tura Kaldı!

Son dönemlerde Türkiye’deki siyasetine en önemli konuları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşecek olan kurultay var. 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan kurultay öncesinde ana muhalefette heyecan dorukta. Peki, CHP Kurultayı'nda kim yarışı kazandı CHP'de kim genel başkan oldu CHP'de genel başkanlıkta kim önde gidiyor?

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP Genel Başkanlık Seçimi 2. Tura Kaldı!

Son dönemlerde Türkiye’deki siyasetine en önemli konuları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşecek olan kurultay var. 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan kurultay öncesinde ana muhalefette heyecan dorukta.  Peki, CHP Kurultayı'nda kim yarışı kazandı CHP'de kim genel başkan oldu CHP'de genel başkanlıkta kim  önde gidiyor?

İl ve ilçelerde tamamlanan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra büyük bir atak yapan değişimciler, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yönetimi kazandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 38. olağan kurultayında yarıştığı Özgür Özel yarıştığı seçim 2. tura kaldı. Heyecan dorukta.

Seçim İkinci Tura Kaldı

Heyecanın ve gerginliğin yüksek olduğu kurultayda oylama işlemi tamamlandı ve sonuç açıklandı.Oy sayımı yapıldı. CHP'de salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İlk oylamada 18 oy geçersiz olarak saylırken Özgür Özel 682  oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu 664 oyda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.