Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'de istifa depremi! CHP Çiftikköy'de meclis üyeliğinden kim istifa etti? CHP Çiftikköy'de çatlak mı var?

CHP İl Başkanı Erdem Doğancı daha mazbatayı almadan Çiftlikköy’de ilk beklenen istifa haberi geldi. CHP'li çiftlikköy meclis üyesi meclis üyeliğinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP'de istifa depremi! CHP Çiftikköy'de  meclis üyeliğinden kim istifa etti? CHP Çiftikköy'de çatlak mı var?

Yalova Cumhuriyet Halk Partisi 12.Olağan Kongresi gerçekleşti. Seçime tek listeyle gidildi ama seçim bittikten sonra en çok konuşulan Kurultay Delegeleri oldu .Erdem Doğancı, Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, Çınarcık İlçe Başkanı Hasibe Birgin, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, ve Erdem Doğancı'nın en büyük destekçisi olan Savaş Kaşıkçı ve Mehmet Gürel'i kurultay delegesi yazınca partide ortalık karıştı.

İlk İstifa Geldi…

CHP İl Başkanı Erdem Doğancı daha mazbatayı almadan Çiftlikköy’de ilk beklenen istifa haberi geldi. Yıllarca CHP’ye emek vermiş CHP Çiftlikköy Belediye meclis üyesi avukat Canan Engin Eke’nin meclis üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi. Canan Eke durumla ilgili henüz bir açıklama yapmazken yakın çevresi tarafından mevcut yönetimin eşitlik ilkesinin ihlal ettiği gerekçesiyle istifa ettiği söyleniyor. Canan Eke’nin önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

Örgüt ve bazı ilçe başkanları rahatsız oldu!

 CHP Armutlu İlçe Başkanı Ali Çetinkaya 1 Ekim Pazar günü, Yalova Halk Eğitim merkezinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 12. Olağan Kongresini protesto ederek katılmadı ve daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden CHP Armutlu Örgütünün yok sayıldığını iddia eden sitem dolu sözler yayınladı.  Bunun yanı sıra Vefa Salman’ın Erdem Doğancı'nın listesinde yer almaması ve 2 kere üst üste belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen ve en sonunda ikinci sıra milletvekilli adayı olan ancak onda da yüzü gülmeyen Mehmet Gürel'e dava arkadaşı Erdem Doğancı tarafından kurultay delegeliğini adeta hediye etmesi parti içini iyice bulandırdı.

Erdem Doğancı’nın Çiftlikköy Sevdası

Daha önce Çiftlikköy İlçe yönetimlerinde görev alan Erdem Doğancı dava arkadaşı Savaş Kaşıkçı'ya ilçe seçiminde de açık detsek vermişti. Doğancı bu desteğini devam ettirdi ve 3 İlçe Başkanını kurultay delegesi yapmadığı listede Savaş Kaşıkçı'yı yazdı. Çiflikköy’ün diğer ilçelerden üstün tutuluyor gibi bir hava yaratılması hem diğer ilçelerde hem de çiftlikköy’deki bazı üyeler tarafından tepki topladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.