Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca: “Bizim derdimiz Altınova”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca projelerini açıklamaya devam ediyor. İlçede yaşayan kadınlar, çocuklar, gençler ve esnaflar için projelerinin olduğunu söyleyen Fazlaca, “Altınova’nın gücüne güç katmaya geliyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 13:07
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
CHP Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca: “Bizim derdimiz Altınova”

“Tekstil Atölyesini hayata geçireceğiz”
Kadınlar ve çocuklar için çok ciddi projelerinin olduğunu söyleyen CHP Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca, “Altınovalı kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlayabilmeleri adına tekstil atölyesi projemizi hayata geçireceğiz. Kadınların evde ve atölyede istihdam edileceği sanayi ve tersaneler bölgesine yönelik tulum, eldiven, maske, yelek ve pantolon gibi iş kıyafetlerinin dikiminin yapılacağı Altınova Belediyesi Tekstil Atölyesini kuracağız” dedi.
“İlçe kadınlarımızı kalkındıracağız”
Kadınların yaşam alanlarına geniş yer vereceklerinin de müjdesini paylaşan Fazlaca, “Kadınlarımıza özel kooperatifleşme, Anne Kart, Kadın Spor Merkezi, Kadın Yaşam Alanı, Ev Sanatları ve Tasarımı gibi birbirinden önemli projelerimizle Altınovalı kadınlarımız hem ekonomilerine katkı sağlayacak hem de sosyal faaliyet alanlarından yararlanacak” şeklinde konuştu.
Anne Kart Uygulaması geliyor
Altınovalı anneler için Anne Kart Projesi’nin hayata geçirileceğini söyleyen Fazlaca, “Sosyal Belediyecilik anlayışımızı Altınova’da hayata geçireceğiz. Anne Kart uygulamamızla 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz anne kart verilecek. Anne kart ile Altınovalı annelerimiz şehir içi ve Yalova ulaşımında ücretsiz ulaşıma sahip olacaklar” dedi.
Kadınlara özel yaşam alanı
Danışma Merkezi, çocuk oyun alanları, kreş, toplantı salonu, yüzme havuzu, kafeterya gibi tüm meslek alanlarını Kadın Yaşam Alanında toplayacaklarını söyleyen Başkan Adayı Fazlaca, “Kadın yaşam alanı içerisinde fitness salonu, toplantı salonu, kafeterya, havuz gibi tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir alan yapacağız. Burada kadınlarımız bir araya gelecek ve harika bir sosyal tesise kavuşacağız. Yine kadın spor merkezimizi de hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Fazlaca, çocukları unutmadı
Altınovalı çocukların kendilerinin geleceği olduğunu söyleyen Fazlaca, şöyle dedi; “Altınovalı çocuklarımız ve özel çocuklarımız için iki önemli projemiz var. Bunlardan biri çocuklar için oyun evidir. Çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimine katkı sağlayacağız. 3-6 yaş arasındaki çocuklarımızın hayal güçlerini geliştirecek, sosyal becerilerini arttıracağız. İlçede down sendromlu çocukları unutmadık. Özel çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak ve potansiyellerini en üst düzeye çıkartmak için kurslar açacağız. Bu kurslarla çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacağız. Okullara tabldot desteği sağlanacak. İlçemizin okullarına 1 temizlik görevlisi, aylık malzeme tefariği gibi desteklerimiz olacak. Ailelerimiz çocuklarının yemek derdini düşünmeyecek. Ailelerin, Altınova Belediyesi olarak temizlik ve yemek gibi bütçe dertleri olmayacak. Altınova’nın doğasını gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz. İlçemize yapacağımız kamp alanları projesi ile şehir içinden ve şehir dışından gelecek misafirlerimize doğayla baş başa zaman geçirecekleri yaşam alanı kazandıracağız. Kamp alanı içerisinde karavan parkı, çadır kamp alanı ve günübirlik kullanım tesisi projemiz hazır. İlçenin gençlerini de unutmadık. Sosyal tesis, piknik alanları, yürüyüş parkurları, spor kursları ve turnuvaları, sanatsal ve kültür kafeleri, gençlik festivali, madde bağımlılığı ile mücadele ve sahil kafeteryaları oluşturulacak. Bu noktalarda ise gençlere istihdam sağlanacak. Bayraktepe ve Hersek plajımıza eşsiz bir tesis kuracağız. Bu tesiste konserler, tiyatro gösterileri, sergiler ve etkinlikler yer alacak. Tesisin içerisinde piknik alanları ve yürüyüş parkurları yer alacak. Altınova’mızın markasını daha yukarıya taşıyacağız. Altınovalı gençlere istihdam konusunda tam destek vereceğiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin Altınova Belediyesi olarak yanında olacağız. Gençlerimizin potansiyellerini en üst düzeye çıkartacağız. Kendi alanlarında yükselebilecekleri kariyer fırsatları sunacağız. Altınova’ya yüzme havuzu kazandırmayı da çok istiyorum. İlçemize mutlaka 5 yıl içerisinde yüzme havuzu kazandıracağız. Yine havuz ile birlikte su sporlarına ağırlık vereceğiz. Hersek plajımızı kısa sürede mavi bayraklı plaj haline getireceğiz. Yaz spor okullarına ağırlık vereceğiz. Burada kurslarımızın tamamının ücretsiz olmasını sağlayacağız. Ayakları yere basan projelerle geliyoruz.”
Önce eğitim
Altınova’da eğitime her zaman destek vereceklerini ve eğitimle ilgili projelerinin olduğunu söyleyen Fazlaca, “İlçemizde eğitime her zaman öncelik vereceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olacağız. Çocuk Sanat Okulu, Dil Kursları, Müzik ve Gösteri Sanat Kursları, Kişisel Gelişim Kursları, Etüt Merkezi, Dijital Dershane, LGS Hazırlık Kursu, Üniversite Hazırlık Kursu, Anaokulu ve Kreş, 3-6 Çocuklarımız için oyun evi gibi projelerimiz var. Dolu dolu projelerle geliyoruz. Biz Altınova olarak büyük bir aileyiz. Aile demek zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaktır. Bizler de Altınova Belediyesi olarak dayanışma ve yardımlaşma kültürünü oluşturacağız. Gelir düzeyi düşük olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olacağız. Altınova’da esnafın sorunlarını yine esnaflarla birlikte çözeceğiz. Altınova Belediyesi Evde Bakım Hizmeti mevcutta aktiftir. Bizler de bu düzenlemeyi geliştireceğiz. Yine ilçemizde sünnet şölenlerine ara vermeden devam edeceğiz. Kültür gezilerimiz ile ilçe halkımızın bilincini arttıracağız. Yeni doğum yapan ailelerimizin yanlarında olacak, kendilerine destek vereceğiz. Can dostlarımız olan sokak hayvanlarını benimseyecek, etkili ve kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. Öte yandan Subaşı ve Kaytazdere istikametinde üst geçitlerin altından alt geçit yaparak trafiği rahatlatabileceğiz. İlçemizde alt yapı ve üst yapı projelerimiz hazır. Trafik iyileştirme çalışmalarımız hazır. Altınova’nın gerekli görüldüğü yerlerde kanalizasyon ve su altyapısı, yol ve kaldırım düzenlemeleri, elektrik ve aydınlatma düzenlemeleri yapılacak. Bunlarla birlikte yeşil alanlarımızın sayısını arttıracak ve parklar yapmaya devam edeceğiz. Fiber optik altyapı ile şehrimizi teknolojiye uyduracağız. İlçede yaşayan işçiler için de projemiz var. İlçemizin tersaneler bölgesi olması nedeniyle işçilerimiz için de projelerimiz hazır. İşçiler için konuk evi projemiz tamamlandı. İşçi kardeşlerimizin daha iyi yaşam koşullarına erişimini sağlayacağız. Konforu ve refahı arttıracağız. İlçede mevcut spor tesislerinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımız olacak. İlçemizdeki halı sahalarımızın fiziki şartlarını gözden geçireceğiz. Yine güreş alanımız olan Hersek Güreş Meydanında çalışmalarımız olacak. Hersekzade Ahmet Paşa Stadyumu’nun şartlarını iyileştirecek, gençlerimizin sosyalleşmelerini sağlayacağız. Altınova’ya bir otobüs terminali de kazandırmak istiyoruz. Yoğun trafiğin rahatlatılması ve yolcu güvenliğinin sağlanabilmesi adına şehir içi ve şehir dışı otobüs ve minibüs park alanı sağlayacağız. Bununla birlikte mevcut balıkçı barınağının fiziki ihtiyaçları iyileştirilecek. Altınova’da su saatlerinden değişim ücreti alınmayacak. Su saatlerinin arızalanmalarında ve bozulmalarında değişim ücreti kesinlikle alınmayacaktır. Mahalle ve sokaklardaki eksik aydınlatmalarımızın tamamı giderilecek ve güvenlik problemini ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.